Техническа грешка доведе до забавяне на подготовката на изборни секции

...
Техническа грешка доведе до забавяне на подготовката на изборни секции
Коментари Харесай

Техническа грешка забавя подготовката на изборни секции в Германия

Техническа неточност докара до закъснение на подготовката на изборни секции в Германия. В няколко града са получени машини за гласоподаване, планувани за други обитаеми места.

В град Есен е една от секциите, в която дойдоха устройства предопределени за други градове. Няколко часа преди вота машините са към момента тук и се чака да бъдат превозени до местата, за които са планувани по документи. А от двете машини, които са разпределени за тази секция е пристигнала единствено една.

С приемането на машините в град Есен членовете на секционната комисия с изненада откриват, че устройствата не са предопределени за тях.

„ Отгоре на куфарите, където са сложени машините, написа номера на секцията, град Есен, само че долу в действителност, където би трябвало да има сходство с това, което написа от горната страна на куфара и това, което се води листа за апаратура написа на едната Дармщадт, а на другата Дуисбург “, споделя Даниел Димов, ръководител на СИК в град Есен.

Според Даниел работата в едно обитаемо място с машина планувана за друго би довела до безпорядък.

„ За всяка машина има избран номер, който е избран за избран град, и действително видяно е доста комплицирана процедурата. Например, надали не " Сиела Норма " ще би трябвало да излезе и да каже секцията, която е отредена за Дармщат, само че се намира в Есен, ще работи за Есен “, споделя Даниел.

Изборните доброволци са разкрили лица, които да дават отговор за стартирането и поддръжката на машините. В Есен това е Велизар Костадинов, който няма терзания, тъй като счита, че инструкциите дадени от " Сиела Норма " са задоволително изчерпателни.

„ Аз съм оптимистично надъхан, тъй като документите, която беше споделена от „ Сиела “ беше много обстойна и преминахме нужното обучение”, споделя Велизар Костадинов, техническа поддръжка в СИК.

В Германия българите ще гласоподават в 115 секции. В 56 секции гласуването ще е с машинни, а в останалите с бюлетини.

Все още продължава превозването на проблематичните машини, а от генералното ни консулство във Франкфурт на Майн обясниха, че в основата е техническа неточност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР