Техеран, Пекин и Москва скоро ще проведат съвместни учения в

...
Техеран, Пекин и Москва скоро ще проведат съвместни учения в
Коментари Харесай

Иран, Китай и Русия подготвят невероятно „послание към света“ - първите съвместни учения

Техеран, Пекин и Москва скоро ще проведат взаимни учения в морето, съобщи адмиралът на иранския флот Хюсеин Ханзади. Според Daily Mail Ханзади акцентира, че маневрите „ ще предадат обръщение на света “, че иранско-китайско-руското съдействие се развива и че би трябвало да се вземат поради ползите на трите страни.

Иран, Китай и Русия "в близко бъдеще " ще проведат първите взаимни учения, които ще бъдат проведени в северната част на Индийския океан, оповестява "Дейли мейл " с позоваване на адмирала на иранския флот Хюсеин Хунзади.

Според известия на иранските медии Хан в формалното си изказване по случай Деня на иранския флот, маркиран в страната в чест на военноморските победи на Иран по време на иранско-иракската война, съобщи, че ученията са били планувани предишния месец и че войските са подготвени за тях. Маневрите ще бъдат "послание към целия свят ", акцентира иранският адмирал.

„ Съвместните учения на няколко страни, без значение дали се организират на сушата, в морето или във въздуха, демонстрират доста разширение на съдействието. Това е обръщение [тези учения], което те носят на света - че тези три страни са достигнали сериозна стратегическа точка в връзките си “, цитира Ханзади „ Дейли мейл “.

„ Маневрите ще донесат това обръщение на света и ще покажат, че всяка интервенция за обезпечаване на морска сигурност би трябвало да регистрира ползите на всички наранени страни “, сподели Ханзади.

„ Ние не утвърждаваме такава сигурност, която съществува в интерес единствено на една съответна страна и за строго избран интервал, до момента в който сигурността на други страни не се взема поради. “

През лятото на тази година обстановката в Персийския залив беше доста влошена: в района се извърши цяла серия от офанзиви против нефтени танкери и нефтени залежи в Саудитска Арабия; Съединени американски щати упрекват Иран за тези офанзиви, напомня коментаторът на Daily Mail. В резултат на това напрежението стартира бързо да нараства в Близкия изток, което накара Вашингтон и Лондон да усилят военното си наличие в района, показва изданието.

Освен това вследствие на администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който изостави „ нуклеарната договорка с Техеран” и върна наказания против страната, Иран стартира да подхваща лични стъпки за занемаряване на договорката и увеличение на потенциала за обогатяване на уран, написа създателят.

В същото време европейските страни, чиято помощ Техеран изиска, с цел да преодолее американските наказания и да спасят договорката, не можеха да подхващат обилни ограничения в тази посока. Експертите предизвестяват, че в случай че Иран продължи да следва същия курс, той ще може да сътвори нуклеарни оръжия за по-малко от година, акцентира публикацията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР