Техеран както и преди изпълнява задълженията си в рамките на

...
Техеран както и преди изпълнява задълженията си в рамките на
Коментари Харесай

МААЕ: Иран продължава да спазва ядрената сделка


Техеран както и преди извършва отговорностите си в границите на Съвместният общ проект за деяние по иранската нуклеарна договорка, оповестява Bloomberg, базирайки се на следващия тримесечен доклад от на МААЕ.

Според отчетът, размерът от действия на иранската страна в нуклеарния бранш,както и преди не надвишава лимитите, избрани в границите на нуклеарната договорка.

От МААЕ означават, че са осъществени извънпланови инспекции на „ всички обекти в Иран, които изискват нуждата от това “.
Това не е първият доклад от страна на МААЕ, от момента, в който на 8 май тази година американският президент Доналд Тръмп разгласи за излизането на Съединени американски щати от Съвместният общ проект за деяние по иранската нуклеарна договорка. През август МААЕ също удостовери, че Иран се придържа към изискванията на интернационалното съглашение.

В началото на ноември Съединени американски щати възвърнаха глобите против Иран, които бяха открити преди съглашението по иранската нуклеарна стратегия от 2015 година Основен обект на глобите против Иран е петролният бранш, банковите институции и морският транспорта на артикули, както и други браншове на стопанската система.

Междувременно организация Ройтерс заяви, базирайки се на заместник-министъра на финансите на Съединени американски щати Сигал Манделкер, че компанията SWIFT към този момент е изключила от своята система централната банка и другите финансови институции на Иран. Преди седмица SWIFT заяви, че е прекратила достъпа на редица ирански банки до системата си за продан на данни. SWIFT е интернационална банкова система за предаване на информация и осъществяване на заплащания. Съучредители са 248 банки от 19 страни.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР