Техеран - Иранска тийнейджърка Армита Джераванд, за която се твърди,

...
Техеран - Иранска тийнейджърка Армита Джераванд, за която се твърди,
Коментари Харесай

Иранската тийнейджърка Армита Джераванд, за която се твърди, че е била нападната от полицията за неспазване на строгия дрескод, почина

Техеран - Иранска тийнейджърка Армита Джераванд, за която се твърди, че е била нападната от полицията във вагон на метрото в Техеран за нарушение на прецизния дрескод на страната, е умряла във военна болница, оповестиха иранските медии.

Тя е умряла след " интензивно здравно лекуване и 28 дни хоспитализация ", заяви Агенция Франс Прес, цитирайки организация Борна. Баща й сподели предходната седмица, че щерка му „ няма вяра за възобновяване “, откакто е оповестена за „ евентуално в мозъчна гибел “. колапс на младеж и следваща кома. Родителите й споделиха, че не е била бита и споделиха, че щерка им ненадейно е спаднала кръвното, което я е предиздвикало да падне и да си удари главата във вратите на метрото. Междувременно другари и очевидци описаха друга история.

жена-пазител от локална мощ, наречена Guardians of Hijab, за фукане със строгия женски дрескод на Ислямската република.

Твърди се, че охранителят е пребил и блъснал тийнейджърката към вратите на вагона на метрото, като я е съборил в безсъзнание. Размазан запис от камера за наблюдаване, сниман от този ден, демонстрира по какъв начин Джераванд се качва на вагон на метрото с двамата си другари и скоро тези другари и две други дами я измъкват от вагона на друга платформа.

През 2022 година 22-годишна жена на име Махса Амини умря в ареста на иранската морална полиция. Ирански публични лица споделиха, че тя е умряла от сърдечен удар, само че фамилията й сподели на CBS News, че е била смъртоносно пребита от полицията, откакто е била задържана за погрешно носене на наложителното си було с хиджаб.

Смъртта на Амини провокира потрес в цялата страна, предизвиквайки невиждана вълна от антиправителствени протести. Демонстрациите се разпространиха бързо, значително водени от млади дами, настояващи за съществени права. Те накараха рефренът „ Жени, живот, независимост “ да отекне по целия свят.

AFP способства за репортаж

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР