Тегленето на жребия за Световното първенство по футбол за младежи

...
Тегленето на жребия за Световното първенство по футбол за младежи
Коментари Харесай

Протести отложиха жребия за Световното по футбол до 20 години

Тегленето на жребия за Световното състезание по футбол за младежи до 20 години, което трябваше да се организира в Индонезия идната седмица, е отсрочено, заяви Ройтерс.

Причината е, че губернаторът на Бали е отказал да одобри тима на Израел. 

Индонезийската футболна асоциация разгласи, че жребият, който трябваше да се организира в петък, е анулиран. ФИФА също удостовери новината. Турнирът с присъединяване на 24 отбора е плануван да се организира от 20 май до 11 юни в шест града и Израел трябваше да направи дебют в Мондиала.

Вестник " Джакарта Поуст " заяви по-рано този месец, че губернаторът на Бали Уаян Костер е написал до Министерството на младежта и спорта с молба да " одобряват политика, забраняваща на израелския тим да се състезава в Бали " поради спора с Палестина.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
" Губернаторът на Бали Уаян Костер е срещу наличието на израелския народен тим в шампионата. Това може да е причина ФИФА да анулира жребия за Световното състезание U20 ", се споделя в изказване на футболната федерация на Индонезия.

По-рано този месец протестиращи излязоха в столицата Джакарта, развявайки индонезийски и палестински флагове, и упорстваха Израел да не бъде позволен до присъединяване.

Населението на Индонезия е най-вече мюсюлманско. Повечето индонезийски мюсюлмани изповядват сдържан исляма, само че през последните години се следи повишаване на религиозния консерватизъм, който се промъкна в политиката, написа Ройтерс.

Индонезия също се пробва да възвърне репутацията си след ужасния случай през октомври предходната година, който докара до гибелта на 135 души на стадион в Източна Ява. Тогава десетки почитатели бяха смазани в тълпата, до момента в който бягаха към изходите, откакто полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне последователите.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР