Тед Пик от Morgan Stanley спечели надпреварата за наследник на

...
Тед Пик от Morgan Stanley спечели надпреварата за наследник на
Коментари Харесай

Кой е новият изпълнителен директор на Morgan Stanley

Тед Пик от Morgan Stanley завоюва конкуренцията за правоприемник на дългогодишния основен изпълнителен шеф Джеймс Горман.

Той даде обещание да се придържа към тактиката на банката на Уолстрийт, до момента в който тя се оправя със спада в покупко-продажбите и несигурните стопански вероятности, заяви Reuters.

54-годишният Пик беше любимец за продобиване на конкуренцията с вътрешните специалисти Анди Сепърстийн и Дан Симковиц.

" Има смяна в управлението, само че не и в тактиката ", съобщи Пик в изявление след избирането му на поста, в който ще стъпи на 1 януари.

Все отново, той ще би трябвало да се оправи с проблемите в капиталовото банкиране, с следствието на американските регулаторни органи, както и с ръководството на връзките с двамата си сътрудници, които изгубиха борбата за висшия пост, отбелязва Reuters.

" Очакванията са, че растежът на сливанията през идващите години ще бъде висок, а това е главната подготвеност на Пик, тъй че го преглеждаме като добър ход ", разяснява Брайън Мълбъри, управител на потребителски портфейл в Zacks Investment Management, който в предишното е имал акции на Morgan Stanley.

Според него, Пик има " непоклатимост и опит ", които са липсвали на банката.

Новият основен изпълнителен шеф признава, че пазарът е " предизвикателство ", само че то не оказва въздействие върху метода, по който мисли за тактиката.

Ето пет основни обстоятелството за новия изпълнителен шеф Тед Пик:

1) Съпредседател е на Morgan Stanley през последните две години. Като началник на групата за институционални скъпи бумаги управлява капиталовото банкиране, акциите, закрепения приход, финансовите пазари и проучванията. Бил е също по този начин съпредседател на стратегическия отдел на компанията.

2) Назначен е за световен началник на отдел " Продажби и търговия " през 2015 година и има заслуга за реализирането на поврат в активността на подразделението на банката за търговия с закрепена рентабилност.

3) Ръководи и финансовите пазари. По време на финансовата рецесия от 2008 година той оказва помощ на банката да набере капитал, защото е изправена пред евентуален банкрут.

4) След като се причислява към Morgan Stanley през 1990 година, е нараснал в ръководещ шеф през 2002 година и се причислява към управителния комитет през 2008 година През 2012 година е повдигнат в оперативния комитет, който включва най-висшите ръководители на банката.

5) Завършва колежа Мидълбъри и има магистърска степен по бизнес администрация от Харвардското бизнес учебно заведение. Попечител е на музея " Метрополитън ".

Досегашният изпълнителен шеф Джеймс Горман разгласи през май, че възнамерява да се отдръпна в границите на година, напомня Reuters. Акциите поевтиняха, като един от анализаторите се базира на неналичието на обществен проект за новия основен изпълнителен шеф.

Горман съобщи, че банката е спазила графика и го е оповестила след съвещанието на борда през октомври, като добави, че Пик, определен поради лидерските си качества и " психическа резистентност ", е получил бурни аплодисменти от борда.

Банката се е насочила към октомври, с цел да може новият основен изпълнителен шеф да получи " бърз старт " и да стартира работа през януари.

" Morgan Stanley е в доста добра форма, оставена от Горман ", съобщи Стивън Биггар от Argus Research. " Зад нея стоят огромни интеграции като E*Trade и Eaton Vance, които сътвориха огромна диверсификация ", добави той.

Горман " ръководеше обичайната капиталова банка през трансформираща и сполучлива еволюция в диверсифицирана, динамична институция за ръководство на благосъстоянието ", разяснява Ана Арсов, ръководещ шеф в Moody's. " Както при всички негови инициативи, приемствеността му беше добре планувана, което улесни плавния преход. ", добави специалистът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР