Течността за миене на предното стъкло не е моторно масло

...
Течността за миене на предното стъкло не е моторно масло
Коментари Харесай

Знаете ли къде отива течността за чистачки, ако под колата няма локви?

Течността за миене на предното стъкло не е моторно масло или антифриз: загубата ѝ не е изключително сериозна. Но когато би трябвало да цялостните резервоара още веднъж и още веднъж, особено в случай че не я употребявате постоянно, то този проблем ще стартира да ви напряга. Какъв може да е казуса? Ако течността за измиване на стъклото ви свършва прекомерно бързо, можете да започнете, като обвините мръсното време. Караме доста, пръскаме доста по стъклото - всичко е разбираемо. Много по-интригуваща е обстановката, когато не употребявате доста течност за чистачки, само че тя свършва бързо.

Забелязвайки съмнително бързото " изпаряване " на течност за чистачки от резервоара, опитен водач първо ще огледа под колата: всички знаем, че чудеса не се случват - някъде би трябвало да се излее! Понякога този метод оказва помощ, написа AutoMedia.bg. При не доста млади коли, без значение от марката и модела, тръбите и уплътненията на системата за разчистване на предното стъкло от време на време се скапват. В такива случаи притежателят на автомобила вижда капки или от отбраната на картера на мотора, или от някъде под вътрешната обшивка на калника, или от пластмасите на бронята. 

Какво да вършим с подобен теч е ясно: демонтираме всичко, което пречи на достъпа до проблематичната зона, и запечатваме сектора на тръбопровода. Единственото нещо, което може да усложни използването на този логаритъм, е непрекъснатото влажно време. Когато заради продължителен дъжд или киша следи от теч не могат да бъдат физически открити. Но се случва и течността за чистачки да изчезне, а под колата да се вижда единствено изсъхнал и чист асфалт.

Това е доста противен знак за притежателя на колата. Наистина в този случай единственият останал път за подлата течност е към купето. Това е допустимо за множеството модели, тъй като, както е известно каросерии и вида комби и хечбек са оборудвани със система за разчистване и на задното стъкло - т.е. за кросоувъри, които сега заемат най-големия дял от европейския авто парк.

А маркучът от помпата до дюзата на петата врата минава през купето. И когато се скъса, течността се натрупва вътре. През зимата, с по-миризлива течност за чистачки, можете да разберете за невидимото наводняване по мощната миризма на ароматизиран изопропилов алкохол. А през лятото, изключително при водачи, които употребяват елементарна вода, с цел да мият ветроупорното и задното стъкла, единствено скърцащо подово покритие ще алармира за казуса. След като елиминирате подобен теч, ще би трябвало и съществено да се заемете  и да се справите с влагата в колата и като най-много - с ръждата, която може да е предизвикана от непотребната влага.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР