technews.bgснимка: CC0 Public DomainПогледнете звездното небе тази вечер. Колкото звездички

...
technews.bgснимка: CC0 Public DomainПогледнете звездното небе тази вечер. Колкото звездички
Коментари Харесай

Небето се пълни със сателити за евтин интернет

technews.bg

фотография: CC0 Public Domain

Погледнете звездното небе довечера. Колкото звездички видите да мигат в мрака, толкоз спътници ще има в Земната орбита до края на десетилетието.

Американската компания Amazon получи утвърждение за изстрелване на 3 366 спътника в орбита за покриване на Земята с интернет сигнал. Проектът се споделя Kuiper.

Ако бъде осъществен, Kuiper ще се конкурира със Starlink – сходен план на компанията SpaceX на Илън Мъск. Вторият обаче предвижда потенциално доста по-голям брой спътници – сред 12 000 и 42 000. Това е неведнъж повече от броя на галактическите апарати, които човечеството в миналото е пратило над Земята.

„ Нашето умозаключение е, че стартирането на Kuiper ще е в публичен интерес посредством основаване на система, предопределена да усили съществуването на високоскоростна широколентова услуга за потребителите, държавното управление и бизнеса “, написа федералната щатска комисия по връзките (FCC) в своето решение.

Проектът е на стойност 10 милиарда $. Анализаторите припомнят, че толкоз е и оповестената инвестиция на SpaceX в нейната сателитна система, също предопределена за лъчение на интернет сигнали.

Гореща конкуренция

Изглежда, че пазарът на галактически интернет се нажежава. Заявленията на компаниите звучат много съществено.

„ Проект от подобен мащаб изисква обилни старания и запаси и заради естеството на съзвездията [в ниска земна орбита], това не е самодейност, която може да започва като нещо малко. Трябва да се ангажираме съществено “, сподели Amazon.

 

Цялата публикация ТУК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР