Течеше 17-ата минута на контролата между Кипър и България. Антон

...
Течеше 17-ата минута на контролата между Кипър и България. Антон
Коментари Харесай

Десподов със сериозна крачка към Футболист на годината, изравни се с Якимов по голове за България

Течеше 17-ата минута на контролата сред Кипър и България. Антон Недялков хвърли прословут дълъг пас към Кирил Десподов, той овладя великолепно, вярно премери крачките си и незабавно по-късно опита да трансферира кипърския пазач Панаи. За страдание пропусна. Но толкоз футболни дейности в една офанзива, мач на националния тим, виждаме доста рядко, проучва " Мач Телеграф ".

Въпреки пропуща си, Десподов продължи да играе мощно и откри резултата в 24-ата минута. Можеше да вкара и втори гол, не го стори, само че пък за похлупак асистира на Спас Делев за второто попадение, което успокои тима на Младен Кръстаич и на процедура ни донесе успеха.

Истината е, че Десподов направи следващата си крачка към нов приз Футболист на годината, който, в случай че бъде извоюван, ще е трети за него. И като, че ли тази година крилото няма същинска конкуренция за първото място. От 14 гола, които националният тим вкара досега през 2022 година, Десподов взе участие в 57% от попаденията – 6 вкара, а за други две асистира. Голът му в Скопие против враждебните северномакедонци несъмнено сплоти футболните почитатели. А той вкара още на Хърватия, Катар и Гибралтар. 

Като прибавим към всичко това представянето му в Лудогорец и головете във вратите на Бетис, Динамо Загреб, двата против Левски в мача за Суперкупата на България. Другите попадения и асистенции в efbet Лига даже не ги слагаме в уравнението.

Надяваме се и треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа да е гледал контролата на националите с Кипър. Защото когато Десподов, който е капитан на „ трикольорите “, получава доверието, което заслужава, той може да е потребен през всичките 90 минути. А в Разград словенският експерт съвсем в никакъв случай не оставя Кирил да стартира и приключи дуел, без значение от неговото развиване.

Кирил Десподов има към този момент 9 гола за националния отбор на България. По този индикатор той се изравни с митове като Димитър Якимов, Христо Илиев-Патрата и Аян Садъков. При последващо попадение Кирил Десподов ще изравни фигури като Георги Денев, Ради Здравков, Асен Пешев-Капуй и Михаил Лозанов-Танка.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР