Тече разследването за това имало ли е бракониерски лов край

...
Тече разследването за това имало ли е бракониерски лов край
Коментари Харесай

Чакат се експертизите за дивото прасе, заради което беше задържан бившият шеф на ДАНС

Тече следствието за това имало ли е бракониерски лов край Симитли с присъединяване на някогашният началник на ДАНС Димитър Георгиев, президента на футболен клуб " Бистришки тигри " и още трима мъже. Обвинения не са повдигнати, защото се чакат нужните експертизи, с цел да се потвърди каква е повода за гибелта на дивото прасе, намерено в багажника на една от колите им. Междувременно, горският чиновник, който също пътувал с групата по време на ареста им, подаде молба за овакантяване.

Хората в планинското село Сушица, където са ловували петимата мъже, описват, че там постоянно идват ловци. Не имат вяра обаче някой от задържаните през вчерашния ден да бъде осъден.

Ветеринарно-медицинска и балистична експертиза ще потвърдят по какъв начин и от кого е убито дивото прасе, открито в един от джиповете, с които пътували петимата мъже. Въпреки че обвинявания към момента няма, тази заран горският чиновник, махленски в бракониерски лов, остана без работа.

Той пристигна при мен, донесе си молба за овакантяване по взаимно единодушие. В следствие беше готова заповед да прекратим взаимоотношенията с него трудово-правните с ДГС-Симитли и считано от през днешния ден той към този момент не е наш чиновник, съобщи Благой Кишев шеф ДГС- Симитли.

Служителят не е споделил нищо, не е обяснил какво е правил в колата и ловували ли са нелегално през нощта в горите над Симитли.

Потърсихме Валентин Петров в дома му, само че не го открихме. Коментар отхвърли и по телефона.

Бившият началник на ДАНС Димитър Георгиев и още четирима мъже бяха арестувани по съмнения за бракониерски лов във вторник вечерта в региона на Симитли.

В едната от колите, с които пътували, беше открито убито диво прасе, скъпи ловни пушки и над 200 патрона. След 24-часов престой в ареста, мъжете бяха освободени без да им бъдат повдигнати обвинявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР