Тече разследването на адската катастрофа на Околовръстното на София, при

...
Тече разследването на адската катастрофа на Околовръстното на София, при
Коментари Харесай

Ето го пияния или дрогиран джигит, който юрна Порше с 200 и уби французин

Тече следствието на адската злополука на Околовръстното на София, при която почина 64-годишен французин, а жена се бори за живота си. Днес би трябвало да станат ясни резултатите от кръвните проби на водача на автомобила, провокирал случая, предаде Нова тв.

Димитър Любенов е отказал да бъде тестван на място за опиати и алкохол. Експертизи би трябвало да изяснят с каква скорост е карал 39-годишният водач. През годините мъжът постоянно е бил засичан да нарушава разпоредбите на пътя.

По данни на полицията 39-годишният Димитър Любенов няма престъпно досие, само че шофьорското му е с 35 фиша, като близо 30 от тях са електронни за превишена скорост. Това стана ясно от информация на КАТ.

Любенов взел брошура през 2002 година и до 2009 година е бил засечен за 5 нарушавания. От 2012 до 2021 година имал 23 електрони фиша за превишена скорост. През януари т. година полицейски патрул го стопира и глобява, тъй като няма защитен колан. Тогава му връчват и още 6 електронни фиша за 1250 лева

Средно налаганите му санкции са сред 400 и 600 лв., което значи, че нарушаванията му са за превишения на скоростта от 41 и от 50 км/ч над позволената в сектора, на който е засечен. От КАТ-София обаче прецизираха, че до момента Любенов не е имал над 50 км/ч в обитаеми места, защото в сходен случай е следвало да бъде издирен и книжката му да е взета за 3 месеца, само че такова нещо не попада в шофьорското му досие.

Към момента Любенов е платил 2350 лв. за електронни фишове и дължи 1975 лв., сочи справката на КАТ.

Скъпото “Порше Панамера ”, ръководено от 39-годишния Димитър Любенов, вносител на коли, се водела на едната от двете му компании. Според осведомени, сходно Порше у нас можело да се купи да към 60 000 лева, а той като вносител може да си го е докарал от чужбина и за по-малко.

Любенов не бил ранен в злополуката, само че изглеждал несъответстващ. Отказал проби за алкохол и дрога и бил даже толкоз безочлив като декларирал, че ще даде кръвна проба в МВР-болница и “там ще се управи ”. В последна сметка той се съгласил кръвната му проба да бъде взета във Военно-медицинска академия, само че резултатите през днешния ден не бяха подготвени.

Мъжът е упрекнат и все още остава в ареста за 72 часа.

На фотографията: Любенов с обичаното си Порше
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР