Тече разследването на адската катастрофа на Околовръстното на София, при

...
Тече разследването на адската катастрофа на Околовръстното на София, при
Коментари Харесай

Вижте кой е Димитър Любенов, който с 200 вряза Поршето си и погуби французин

Тече следствието на адската злополука на Околовръстното на София, при която почина 64-годишен французин, а жена се бори за живота си. Днес би трябвало да станат ясни резултатите от кръвните проби на водача на автомобила, провокирал случая, предаде Нова тв.

Димитър Любенов е отказал да бъде тестван на място за опиати и алкохол. Експертизи би трябвало да изяснят с каква скорост е карал 39-годишният водач. През годините мъжът постоянно е бил засичан да нарушава разпоредбите на пътя.

По данни на полицията 39-годишният Димитър Любенов няма престъпно досие, само че шофьорското му е с 35 фиша, като близо 30 от тях са електронни за превишена скорост. Това стана ясно от информация на КАТ.

Любенов взел брошура през 2002 година и до 2009 година е бил засечен за 5 нарушавания. От 2012 до 2021 година имал 23 електрони фиша за превишена скорост. През януари т. година полицейски патрул го стопира и глобява, тъй като няма защитен колан. Тогава му връчват и още 6 електронни фиша за 1250 лева

Средно налаганите му санкции са сред 400 и 600 лв., което значи, че нарушаванията му са за превишения на скоростта от 41 и от 50 км/ч над позволената в сектора, на който е засечен. От КАТ-София обаче прецизираха, че до момента Любенов не е имал над 50 км/ч в обитаеми места, защото в сходен случай е следвало да бъде издирен и книжката му да е взета за 3 месеца, само че такова нещо не попада в шофьорското му досие.

Към момента Любенов е платил 2350 лв. за електронни фишове и дължи 1975 лв., сочи справката на КАТ.

Скъпото " Порше Панамера ”, ръководено от 39-годишния Димитър Любенов, вносител на коли, се водела на едната от двете му компании. Според осведомени, сходно Порше у нас можело да се купи да към 60 000 лева, а той като вносител може да си го е докарал от чужбина и за по-малко.

Любенов не бил ранен в злополуката, само че изглеждал несъответстващ. Отказал проби за алкохол и дрога и бил даже толкоз безочлив като декларирал, че ще даде кръвна проба в МВР-болница и " там ще се управи ”. В последна сметка той се съгласил кръвната му проба да бъде взета във Военно-медицинска академия, само че резултатите през днешния ден не бяха подготвени.

Мъжът е упрекнат и все още остава в ареста за 72 часа.



На фотографията: Любенов с обичаното си Порше
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР