Тече разпад в цялата система на здравеопазването и подмяна на

...
Тече разпад в цялата система на здравеопазването и подмяна на
Коментари Харесай

Д-р Мими Виткова: Здравната система се разпада и е в тежък упадък

" Тече разпад в цялата система на опазването на здравето и замяна на публичното опазване на здравето с частно. " Това сподели за обзорното предаване „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ някогашният здравен министър и ръководител на Асоциацията на лицензираните сдружения за непринудено здравно обезпечаване доктор Мими Виткова.

Тя изясни още, че у нас има тежък недостиг на педиатри и скоро те ще изчезнат. По думите ѝ общото равнище на системата е в тежък крах.

„ Къде е нашата страна, кой по Конституция би трябвало да ги взема решение тези проблеми. Пазарът не ги реши над 20 години. Това са доста тежки проблеми, които стоят пред всички политически партии. Нито една не построява професионален потенциал или има воля да ги взема решение, или има обществена сензитивност, какъв брой тежки са тези проблеми. И да отстраним всички шефове на лечебни заведения, това какво ще помогне “, попита някогашният здравен министър.

Д-р Мими Виткова разяснява, че казусът с умрялото 3-годишно дете, откакто родителите му го завели в три обособени лечебни заведения в София, е върхът на айсберга на това, че от 20 години се изяснява, че здравната система е пазар.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР