Тече организация по извозване на бежанците от Варна. Във влака

...
Тече организация по извозване на бежанците от Варна. Във влака
Коментари Харесай

Украинските бежанци масово не искат да тръгнат от Варна

" Тече организация по транспортиране на бежанците от Варна. Във влака обаче има сред 5 и 10 души, които пожелаха да бъдат извозени ". Това съобщи регионалният шеф на Варна Благомир Коцев.

" Идеята беше да извозим към 200-250 души от няколко хотела. Много от тях в последния миг взеха решение, че ще си търсят личен метод на настаняване по градовете или да тръгнат към Украйна. Имахме стройна организация. Бяхме подготвили четири вагона в допълнение към влака Варна – София, само че сега ги разкачаме ", уточни той пред Нова тв.

По думите му хората е трябвало да стигнат до Горна Оряховица с трен, след което да се качат на рейсове до Рибарица. „ Първият хотел, в който отидохме да изведем хората, беше хотел „ Берлин” в „ Златни пясъци”. Те обаче взеха решение да останат още един ден. Хотелът е подготвен да ги остави – знаете, програмата е до 31 май”.

Бежанците са знаели от два дни в какъв брой часа да бъдат пред хотела и къде отиват. „ Имаше прецизен график, по който да бъдат разпределени хората. Държавните бази във Варна са непокътнати за хора в най-голяма потребност – възрастни хора, инвалиди, с цел да няма потребност да бъдат транспортирани”, акцентира Благомир Коцев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР