Теч на лични данни от регистър на БУЛСТАТ няма и

...
Теч на лични данни от регистър на БУЛСТАТ няма и
Коментари Харесай

Правосъдното министерство обяви имало ли е теч на лични данни от БУЛСТАТ

Теч на персонални данни от указател на БУЛСТАТ няма и не е имало. Това разгласи правосъдният министър Надежда Йорданова по време на конференция в Министерството на правораздаването във връзка информация, че данните на самоосигуряващите се българи са станали обществени в първия работен ден на 2022 година

„ Към сегашния миг са забележими непрекъснатите адреси на самоосигуряващите се лица. Това е в осъществяване на закона, който работи от 2005 година Направили сме разбор. Преценяваме, че това не е положително решение на закона и готвим законодателни промени, с цел да се промени тази практика”, съобщи Йорданова. И разясни, че броят на самоосигуряващите се лица у нас е към 300 000.

Трафикът към регистъра е оценен, с цел да се види имало ли е зловредно въздействие, разясни министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.

От правосъдното министерство плануват персоналните данни, които не подхождат на задачата на регистъра, да не бъдат във забележимата част, а да са налични единствено при служебни информации.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР