Театрално-музикалният продуцентски център (ТМПЦ) е предвидил амбициозна програма за предстоящата

...
Театрално-музикалният продуцентски център (ТМПЦ) е предвидил амбициозна програма за предстоящата
Коментари Харесай

Амбициозен афиш на варненския театър за 100-годишния му юбилей

Театрално-музикалният продуцентски център (ТМПЦ) е планувал амбициозна стратегия за идната 100 -годишнина на варненския трагичен спектакъл " Стоян Бъчваров ". За задачата в трите сезона, които ни чакат до юбилея, ще бъде обърнато внимание както на публиката, по този начин и в народен проект на варненския спектакъл и неговата натрупа. Това заяви във варненския ефир на Дарик шефът на ТМПЦ и ръководител на общинската комисия по просвета Даниела Димова (на снимката).

Точно в този аспект е изборът на режисьори и репертоар, акцентира тя. Очаква се през 2019 година режисьорът проф. Пламен Марков да показа огромната продукция " Отело ". След триумфа на спектакъла " Драконът " неговият режисьор Явор Гърдев ще бъде поканен още веднъж да сложи своя пиеса през 2020 или 2021 година, добави Димова. Очакват се и гастроли от чужбина.

" Малко театри в малко страни могат да си разрешат да създадат толкоз богат театър като човешки запас с съществуване на огромна актьорска натрупа ", разяснява тя, визирайки " Драконът ". Друга цел пред театъра е трупата да се отвори и да има по няколко гастрола от външни посетители, които да поемат функции и да се преплитат с силата на варненската натрупа.

На 17 октомври Черногорският кралски спектакъл ще гостува с " Капиталът " на Маркс, а на 17 и 18 ноември следва Нощта на театрите, в която варненският ще се включи в две следващи вечери.

От името на балетната натрупа ще бъде импортирано предложение на мястото, където почина Мартин Чикалов, да бъде комплициран лежащ служител на реда, заяви още Димова. Балетистът беше блъснат в средата на септември на бул. " Приморски ". В негова памет ще бъде игран модерният балетен театър.

Сред новите представления на Варненската опера е мюзикълът " Сън в лятна нощ ", чиято международна премиера е на 8 октомври. Предстои и гастрол на оперетата " Баядерка " на трупата на Велико Търново. На 11 октомври можем да забележим балета " Жизел ".

Над 21 хиляди фенове са посетили 13-те вечери на Опера в летния спектакъл, сподели още Даниела Димова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР