Театралната комедия от Стивън Мофат Премахни от приятели ще е

...
Театралната комедия от Стивън Мофат Премахни от приятели ще е
Коментари Харесай

Театралната комедия „Премахни от приятели“ с премиера на 30 юни в София

Театралната комедия от Стивън Мофат „ Премахни от другари " ще е с премиера на 30 юни в „ Theatro оттук канала " в София. Пиесата събира актьорите Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова, а режисьор е Валентин Ганев.

„ Премахни от другари " е най-новият шлагер в лондонския „ Уест Енд " и хвърля занимателен и язвителен взор върху пагубния блян на хората от междинната класа в Англия постоянно да наподобяват благи, общителни и възпитани. Авторът е Стивън Мофат - награждаван публицист, който стои зад именитите английски сериали „ Шерлок " (Sherlock) и „ Доктор Кой ".

Именно казусът с прекомерно положителните обноски стои в основата на сюжета. Британското образование среща Питър (Владимир Зомбори) и Деби Линдел (Анелия Луцинова) с екстравагантната и сластна вдовица Елза Жан Краковски (Мария Сапунджиева). Тяхното „ другарство " стартира на палубата на круизен транспортен съд и продължава в обществените мрежи.

Отношенията им са като по вода (от разстояние), до момента в който един ден Елза не се самопоканва в дома им за седмица. Твърде късно, прекомерно необратимо, двамата научават страшна истина за нея. Предстои им едно посещение, което ще ги качи на влакчето на ужасите.

Но по какъв начин да откажат и да защитят всичко, което обичат, от тази заплаха, без да наподобяват леко невъзпитани...

Сценарият на комедията е въодушевен от същинска история, която действителният Питър (върху чийто облик е построен основният герой) споделя на Стивън Мофат. Той и брачната половинка му отишли на отмора, там се срещнали с един човек, разменили си имейли, а по-късно той заплашително изискал да се нанесе при тях. В следствие разбрали и неща за него, които предпочитали да не знаят.

„ Когато моят другар ми описа всичко това, то просто звучеше като пиеса. Попитах го дали мога да взема тази история и да я пренапиша по този начин, че да върви още по-катастрофално, в сравнение с в действителния живот? ", споделя Мофат. Отговорът бил „ да " при две условия - Питър да участва на премиерата и създателят да не сменя името му в сюжета.

След София, представления ще има и в други градове в страната - Пловдив - 25 юли, Варна - 17 август и Бургас - 10 септември.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР