TeachMe.bg e иновативна образователна платформа, която едновременно ще помага на

...
TeachMe.bg e иновативна образователна платформа, която едновременно ще помага на
Коментари Харесай

Иновативната платформа TeachMe обучава безплатно учителите да преподават ефективно онлайн

TeachMe.bg e новаторска просветителна платформа, която по едно и също време ще оказва помощ на учителите и учениците да подобрят своите познания, съчетавайки всички благоприятни условия на новите технологии.

Платформата започва с поредност от БЕЗПЛАТНИ курсове за българските учители, които ще обогатят знанията и опита им да преподават дейно в онлайн среда. Курсовете са фокусирани не върху техническите умения за отдалечено образование, а върху съответни на практика препоръки по какъв начин да се задържи вниманието на децата и да се сервира образователният материал по този начин, че да бъде преодоляна неналичието на физическо другарство.

Първата поредност от курсове ще започва на 26 януари с двучасови занимания два пъти седмично. Записалите се ще могат да задават въпроси интерактивно, с цел да извлекат оптималната изгода от образованието.

Зад TeachMe.bg стои екип от над 20 експерти - учители, ИТ специалисти, архитекти, адвокати и дизайнери, с дълголетен опит в основаването и провеждането на образования. За всеки от тях преподавателската активност е главният фактор за развиването и триумфа.

„ Даваме си сметка, че пандемията принуди просветителната система да направи голям скок към цифровизация, за която не бяхме готови. След като към този момент всички учебни заведения имат инструмента за онлайн образование, остана неуреден казусът за успеваемостта от неговото потребление. В устрема си да подпомогнем учителската специалност, ние създадохме изцяло решение за преподаване онлайн, с което учителите на България да доближават до всеки, който има предпочитание да учи и да се развива ", разяснява Ален Паунов, един от основателите на платформата.

След първичния курс TeachMe.bg ще продължи да провежда уъркшопи по настоящи тематики въз основата на противоположната връзка от учителите. Платформата започва и с създадени материали за учители за осъществяване на онлайн образование по български език, математика, британски, програмиране и графичен дизайн.

През платформата учителите ще могат да организират и своите частни уроци и курсове. В началото те ще са за възпитаници, кандидатстващи след 7 клас и за кандидат-студенти.

„ TeachMe дава опция на учителите от цялата страна да покачат приходите си посредством преподаване на частни уроци и курсове в безвредна и регламентирана среда. Eдновременно с това тя е инструмент, който обезпечава достъп до най-хубавите преподаватели от цялата страна, без значение къде живееш ", изяснява Ален Паунов и прибавя: „ Събрахме се с една обща задача и цел да спасим учителската специалност, да създадем условия за елементарно и качествено преподаване онлайн и да подсигурим конкурентоспособността на една от най-важните сфери на нашия живот - образованието. Благодарение на опита ни идентифицирахме основните фактори, които въздействат върху методиката на преподаване онлайн, както и върху сполучливото асимилиране на познания и умения от страна на учащите ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР