Те заявиха, че произведените в Иран дронове Шахед, които руските

...
Те заявиха, че произведените в Иран дронове Шахед, които руските
Коментари Харесай

Русия обстреля няколко украински района с дронове Шахед и крилати ракети

Те обявиха, че създадените в Иран дронове " Шахед ", които съветските сили са употребявали при офанзивата, са били унищожени над няколко района на страната. Двете крилати ракети са били свалени над Запорожска и Днепропетровска област.

Военновъздушните сили не оповестиха какво се е случило с дроновете, които не са били прехванати, и дали вследствие на съветското нахлуване е имало вреди или жертви. Ройтерс не съумя да ревизира посредством самостоятелен източник изказванията на Киев.

Назначеният от Москва губернатор на украинската Запорожка област Евгений Балицки съобщи в " Телеграм ", че съветската войска е постигнала " забележителен прогрес " на североизток от село Новопокровка , съобщи Франс прес.

Това е първото изказване на съветски представител за реализиран прогрес в Южна Украйна.

Новопокровка се намира на североизток от Роботине, завладяно през август от украинските сили, които се стремяха към пробив в региона за да продължат на юг и към Азовско море.

През нощта Одеска област също беше атакувана с дронове

 

През миналата нощ Одеска област беше атакувана с дронове.

" Нашите сили за противовъздушна защита смъкнаха два дрона. Последствията на офанзивата са:нанесени са вреди на административна и на техническа постройка на състезателен комплекс. Няма потърпевши ", заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер в " Телеграм ".

Губернаторът на Одеска област също осведоми, че правозащитните органи правят оценка следствията от следващото закононарушение, осъществено от руснаци.

Българската общественост в Одеска област е трета по бройка и наброява над 150 000 души съгласно формалното броене в Украйна през 2001 година, напомня Българска телеграфна агенция. В Одеса живеят към 50-60 хиляди българи. Най-голямото плътно българско население е концентрирано в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски регион.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР