Те винаги са били част от различни светове. Той е

...
Те винаги са били част от различни светове. Той е
Коментари Харесай

Адам“ или трудностите, пред които са изправени независимите продуценти

Те постоянно са били част от разнообразни светове. Той е на 20 и е ням. Тя пък е майка на 20-годишно глухо момче и основава техно музика. Едновременно с това обаче те са в непрекъсната симбиоза: той усеща нейната музика непосредствено с тялото си, а тя усеща болката му. Те са майка и наследник, само че и другари. В момента, в който на нея й слагат диагноза мозъчно увреждане, породено от алкохол обаче, на него му се постанова да стартира самичък да се грижи за себе си. Така той се изправя пред предсмъртното ѝ предпочитание по един характерен за него сбит метод. Той се споделя Адам и това е неговата кино история, само че не напълно. Във кино лентата, носещ точно това име – „ Адам “, режисьорката Мария Солрун споделя историята на своята майка и трансформира персоналната болежка във кино сюжет.
Във „ Време и половина “ през днешния ден ви срещаме с индивида, продуцирал тази тъжна житейска история и с дамата, изиграла една от основните функции в нея.

Вече повече от 30 години Джим Старк се занимава с продуциране на филми. Всичко стартира, когато се среща с Джим Джармуш – американският кино режисьор, считан за една от водещите фигура в така наречен без значение кино. В неговите филмите съвсем постоянно се споделя за чужденци, попаднали в американската действителност, която обаче се оказва много по-различна от тази в холивудските продукции. Именно от това и се интересува американският продуцент Джим Старк – от универсалните истории, които вълнуват публиката и показват действителността такава, каквато е. Така и стига до Мария Солрун и нейният „ Адам “ – филмът, който беше част от 22-рия София Филм Фест. Историята на Адам е мъчителна, а изборът, пред който е изправен – повече от същински и сложен. Освен Джим Старк, част от фамилията на „ Адам “ става и Естер Томпа – млада румънска актриса, която живее в Берлин и знае 7 езика. Какво в историята, разказана от Мария Солрун, ги впечатли дотолкоз, че да станат част от нея?
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР