„Те трябва да разберат някои много прости неща - ако

...
„Те трябва да разберат някои много прости неща - ако
Коментари Харесай

„Ако не подкрепите Украйна, войната ще стигне до България“

„ Те би трябвало да схванат някои доста елементарни неща - в случай че не поддържат Украйна, войната ще стигне до Унгария и България. “

Това обръщение към управниците на двете страни насочи посредством Клуб Z Иван Фьодоров – кметът на украинския град Мелитопол, който сега е под контрола на съветските сили. Той имаше поради военна помощ.

33-годишният Фьодоров бе посетител на спор за резултата и използването на глобите на Европейски Съюз против Русия, проведен от Комисията по външна политика в Европейския парламент в Брюксел.

Клуб Z помоли кмета да разяснява обстоятелството, че България и Унгария са единствените страни членки на Европейски Съюз, които отхвърлят да дават оръжие на Украйна.

„ Никой не вярваше преди два месеца, че Путин може да стартира пълномащабна война в европейска демократична страна като Украйна. Сега тези две страни не имат вяра, че е допустимо тя да стартира при тях. Но това е допустимо “, предизвести Иван Фьодоров.

На 11 март т.г., когато Мелитопол бе високомерен от съветските сили, градоначалникът бе похитен от сътрудници на така наречен Мчинистерство на държавната сигурност на самообявилата се Луганска национална република (ЛНР). Той бе упрекнат във финансиране на неразрешената в Русия оржганизация „ Десен бранш “ и малтретиран. Пет дни по-късно Фьодоров бе сменен против съветски военнопленници.

В момента половината от популацията на Мелитопол го е напуснало, показа кметът пред публицисти. Ситуацията е прекомерно рискова. Местните хора не оказват никаква поддръжка на съветските окупатори, които се гневят и в отговор крадат филантропичните помощи и стопират евакуацията.

„ Те също по този начин отвлякоха доста жители, доста патриоти, предприемачи, Те изтезават нашите патриоти, които желаят да живеят в демократична Украйна. Но Русия не го позволява. Тя издпада в глупава обстановка “, описа Иван Фьодоров.

Той обаче не загатна и дума за своя случай.

„ Имаме потребност от оръжия, съоръжение, от всякаква военна помощ, медикаменти – от всичко. Защото Украйна може да спре тази война и да я завоюва. А това е значимо освен за нас, а и за цяла Европа “, съобщи мелитополският кмет.

Пред евродепутатите от външнополитическата комисия той разказа какво се е случило с Мелитопол от 2014 г.- насам:

„ През 2014 година Украйна и моят град направиха своя европейски избор. В Мелитопол започнахме да построяваме остров, наименуван Европа. Да строим пътища, учебни заведения, детски градини. Целта беше жителите ни да усетят, че животът се усъвършенства – освен в града, в цялата страна. Успяхме да променим манталитета на хората. Те започнаха да се усещат свободни и европейци. “

Сега режимът на Владимир Путин води война освен против Украйна, само че и против целия свят.
Ако Европа не се сплоти зад Украйна, войната ще стигне и европейските градове, счита Иван Фьодоров.

Той се възмути на обвинявания, отправени от крайната левица, че финансира нацисти. И попита къде тъкмо са нацистите в Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР