Те трябва да осъзнаят, че това е парламент. Вярно е,

...
Те трябва да осъзнаят, че това е парламент. Вярно е,
Коментари Харесай

Александър Ненков: За 6 месеца през парламента не е минала нито една реформа в нито един сектор

" Те би трябвало да осъзнаят, че това е парламент. Вярно е, че от време на време страстта е много мощна, само че би трябвало да се пази престижът на институцията, колкото и някой път да се желае да бъде прекрачена границата. Ние сме разнообразни партии, имаме разнообразни ползи, представляваме разнообразни групи хора, обикновено е напрежението да ескалира. Трябва да запазим някакво почитание и персоналните нападки и недопустимо държание да запазим за отвън залата ".

Така депутатът от ГЕРБ Александър Ненков разяснява в студиото на " Опорни хора " на Bulgaria On AIR физическите конфликти и неприличните жестове в Народното събрание.

Според него огромният проблем е, че Народното събрание се занимава със себе си, а не с нещо градивно. Депутатът от опозицията уточни, че за 6 месеца през Народното събрание не е предходна нито една промяна в нито един бранш. Подчерта и неналичието на стратегия за ръководство през идващите 4 години. Но не смята, че има смисъл от искане на избор на съмнение.

" Вот на съмнение би трябвало да има, когато действително може да мине. Това е прийом на опозицията, само че няма да докара до нищо положително. Колкото и различия и спорове да имат в обединението, когато пристигна този миг за гласоподаване на вота на съмнение, никоя партия няма да напусне обединението. Фактът, че от необятна социална поддръжка се сринаха, демонстрира наклонността за спада доверието в държавното управление. То става плахо, харчи под паника пари, с цел да потуши обществени напрежения, страната върви стремително надолу. След това ръководства някой би трябвало да стяга коланите ", съобщи депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Ненков разяснява и идната актуализация на бюджета. Според него страната ни към този момент е в инфлационна серпантина.

" Когато оставиш инфлацията да се развихри и някои артикули да са с 20-30% по-скъпи, не може да се изпревари инфлацията. Трябва да се търси повишение на приходите на хората, тъй като духът от бутилката е изтърван, само че инфлацията изпреварва в пъти приходите. Увеличението на пенсиите към този момент е изядено ", добави Ненков.

Опозицията е уверена, че 0% Данък добавена стойност на хляба няма да се усети от джоба на най-засегнатите от инфлацията българи.

" Щом приказваме дали хората могат да си разрешат самун - къде отидоха проектите за ярко бъдеще? Плашещо е по какъв начин за 1 година от анонса за смяна, ние започнахме да приказваме дали хората могат да си купят самун. Самите производители споделиха, че това ще задържи цената, а няма да я намали. 25 ст. е неверна стъпка, ориентирана е към хората, които нямат опция и които имат такава ", сподели националният представител от ГЕРБ.

Не предвижда триумф и на мярката за 25 ст. отстъпка в горивата. Очаква и конкретика за компромисът, който Европейска комисия прави за България за петролното ембарго против Русия.

" България получава пролонгация за кое - да рафинира нашата рафинерия и да задоволява нашето ползване, или да реекспортира. Това е огромен въпрос - до момента в който не забележим черно на бяло какво е контрактувано няма да разберем. Но е както тематиката с газа - доста въпроси зададохме, малко отговори получихме ", разяснява Ненков.

Той означи триумфа на ГЕРБ-СДС за основаването на краткотрайна парламентарна комисия за меморандума с " Gemcorp ".

" Държавата подписа писмо за планове за 1 милиарда $ без социална поръчка. Хубаво е да се правиш на мъж, само че е значимо какво правиш. Ако считаш Путин за агресор а подписваш меморандум с неразбираеми параметри с компании, които имат зад тила си подозрителен корен на финансиране, това приказва за двуличие ", съобщи още депутатът от ГЕРБ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР