Те споделиха, че нямало нужното налягане, за да стигне питейната

...
Те споделиха, че нямало нужното налягане, за да стигне питейната
Коментари Харесай

Драма в Каменар: Вода газят, жадни ходят! Управителят на ВиК: Нагли са!


Те споделиха, че нямало нужното налягане, с цел да стигне питейната вода до домовете на живеещите по улиците " Момина сълза ", " Люляк ", " Мак ", " Бреза ", " Ясен ", " Калина ", " Невен " и други Затова жителите на Каменар упорстват ВиК Варна да вземе ограничения, с цел да стига водата до домовете им, да имат водомери и дават обещание да си заплащат употребяваната вода. 

" Проблем фактически има, само че за създалата се обстановка водното сдружение във Варна няма виновност и търпи големи загуби, тъй като в селото се лее вода, която никой не заплаща ", показа за  Varna24.bg шефът на ВиК Варна Валентин Вълканов.

Ето какво още изясни той:

" В Каменар са много нагли във връзка с работата като клиенти на ВиК Варна, тъй като на всички им сложихме водомери и те ги окрадоха до един. За наша сметка ги монтирахме и те си ги окрадоха. Водата им тече непрестанно. В Каменар живеят по данни на Национален статистически институт 2820 жителя, има 628 броя партиди, които сме разкрили, само че нямат водомери. Те получават подаване средномесечно сред 40 000 и 50 000 кубика вода. Харчат по 1000-1100 кубика, останалите изтичат по пътя. Направили са си вадички по улиците, където им изтича водата. На множеството чешми няма кранчета и водата се лее. Ние слагаме кранчета, те ги вадят и ги крадат. Питейна вода се лее като след проливен дъжд по улиците. Имаме регистрирани 5000 кубика приблизително на месец от тези 50 000 подадени, което е към 7-8% от подадената вода.

Ако на някой гражданин от Варна му се скапе водомера, ние му начисляваме най-много 5 кубика приблизително. При тях има начислени по 15 кубика на месец на човек. В една къща живеят към 10 индивида и имат по 150 кубика начислена вода, тъй като нямат водомери. Не е да нямат вода, имат басейни да пълнят. Обяснил съм им, че  няма по какъв начин да стига водата и да има налягане, като не си стопират чешмите. Все едно една кофа да е пробита отвред и като лейка да тече, а да желаете да я напълните. Няма по какъв начин налягането да стигне, като текат всички чешми.

Назначили сме човек от Община Варна, който да оказва помощ на нашите хора, тъй като те се държат нападателно, налитат на пердах, заплашват инкасаторите ни. Не дават да влезем в къщите им да забележим какво става. Затова сме назначили човек да оказва помощ, да ги управлява. Проблемът е безконечен. Морето ли да им закараме и да си вземат с кофи. Водата, която получават е толкоз доста и отива по улиците.

Обяснил към и на кмета и на тях съм обяснил, че в случай че те не влязат в час и да станат пълноценни консуматори, няма по какъв начин да имат вода. Те самите не се грижат да имат вода. Пробили са канализацията с кирки и вадички текат по пътя. По изборите бяха се развикали отново, че нямат вода. Направили сме кранове, лимитирали сме достъпа до другите региони. Не желаят да схванат, няма от кое място да им закараме по 100 000 кубика месечно, че да има да си тече водата безгранично. Ако в града всеки си пусне чешмата да тече вкъщи, ще стига ли налягането до всички? Ами няма да стига! А помпите ние им ги сложихме, с цел да може да има по-високо налягане и да стига до всички къщи водата. Трябва да има дисциплинираност в тяхната общественост. Срещи правихме с кмет, претендент депутати, пред тях дават обещание, само че нищо не извършват. Ако те не си оказват помощ сами, няма по какъв начин ние да им помогнем ", изясни Валентин Вълканов.

Той добави, че планът за нов воден цикъл планува построяването на нова канализация в село Каменар.  

Докато Симеон Михайлов от с. Каменар изяснява, по какъв начин не може фамилии с дребни деца да живеят без вода и е безапелационен, че няма да заплащат за вода, която не получават, от ВиК Варна предоставиха фрагменти от селото, от които става видно по какъв начин тече водата по улиците и шахтите преливат. Вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР