Те сигнализират, че автомобилите са в лошо техническо състояние и

...
Те сигнализират, че автомобилите са в лошо техническо състояние и
Коментари Харесай

Две линейки обслужват 36 000 жители в 67 населени места

Те алармират, че колите са в неприятно техническо положение и упорстват да получат високопроходима кола за спешна помощ.

2619 са сигналите, на които са се отзовали екипите на незабавния център в Сандански през 2023 година Спасяването на пациентите обаче зависи и от това дали колите за спешна помощ няма да ги оставят на пътя както постоянно се случва.
„ Аварират колите, звъни се на екип, идва другият екип, взима пациента, транспортира се до лечебно заведение и надлежно автомобилът се ремонтира на пътя “, споделя доктор Николай Лалев, краткотрайно завеждащ ФСМП-Сандански пред БТВ.

Спешните екипи би трябвало да се оправят и с други провокации. Такъв е казусът след злополука с няколко потърпевши при Кресна.

„ Валеше като из ведро, вътре в колата за спешна помощ течеше и си подавахме кофата с колежката, в която течеше много мръсна вода. Течеше и върху пациентката, което не ти разрешава да хванеш венозен път. Отгоре тече мътна вода, каква яловост ще можеш да спазваш “, споделя Валентина Джавалекова, ст. сестра във ФСМП-Сандански.
От здравното министерство споделят, че филиалът разполага с пет коли за спешна помощ, като единствено една е в ремонт, а останалите са положително техническо положение. Според водачите обаче три от колите са на сред 300 и 500 хиляди км. и пътуването с тях е рисково.

„ Връщам се от Благоевград и при изпреварване на един тир спирачките на автомобила ми отхвърлиха “, споделя Стоян Грозданов, ст. водач към ФСМП-Сандански.

Една от колите за спешна помощ е извънредно остаряла, тясна и неуместна, прозорците не се отварят, няма чист въздух, нито работещ климатик. За да оказват помощ на пациента, от време на време се постанова, лекарските екипи да го прескачат.

За незабавния център в Сандански има планувана кола за спешна помощ с нараснала проходимост, пишат от здравното министерство в позиция до bTV. Тя се чака през март, когато би трябвало да бъдат доставени 37 високопроходими автомобила за незабавна здравна помощ за цялата страна.

Дотогава медиците от Сандански ще работят в сегашните застрашаващи живота условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР