"Те си имат собствено товарно пристанище, хиляди паметници и дори

...
"Те си имат собствено товарно пристанище, хиляди паметници и дори
Коментари Харесай

Дер Щандарт: В България Русия има порт, президент, парламент…

"Те си имат лично товарно пристанище, хиляди монументи и даже държавен глава, който цялостен живот е летял с съветски изтребители ", написа австрийският "Щандарт " (Der Standard) в публикация, озаглавена "Българската обвързаност към огромния брат Русия ", в която разяснява въздействието на Кремъл.

"Инвестират тук толкоз доста, колкото в никоя друга източноевропейска страна (с изключение на Беларус), държат в джоба си най-малко четири от петте фракции в Народното събрание, а множеството възрастни хора напряко си падат по тях. Да, руснаците са стъпили крепко в България. Поне 400 хиляди от тях имат парцели по българското Черноморие, в планинските курорти или в столицата София. България е портата на Русия към Европейски Съюз ".

Министър Петкова: Путин загатна пред Борисов, че е приказвал с Ердоган

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи с рецензии към Борисов, Цветанов им отговори

За какво се договориха Борисов и Путин в Москва

Авторът Маркус Бернат показва, че въпреки от 2004 година България да членува в НАТО, а от 2007 година да е част от Европейски Съюз, съветският президент в никакъв случай не я е изпускал от контрола си.

"Всяка информация, която се разисква в София, няма по какъв начин до три часа да не бъде на бюрото на Владимир Путин ", разяснява някогашният правосъден министър и водач на партия "Да, България " Христо Иванов. По неговите думи, политическата сцена в страната се дели не на ляво и дясно, а на проевропейски и проруски лагери.

Енергийният бранш е най-важното стратегическо и икономическо поле за деяние на руснаците в България. "Газпром " покрива потребностите на страната от природен газ, а "Лукойл " доставя петрол през личното си пристанище в Бургас. И откакто го преработи в гориво, го продава в личната си верига от бензиностанции в цялата страна. "Росатом " пък възнамерява построяването на идната атомна електроцентрала в България. Този план ту напредва, когато социалистите от Българска социалистическа партия дойдат на власт, ту буксува, когато ръководи дясноцентристката партия на премиера Бойко Борисов, разяснява Бернат.

Според създателя самият Борисов маневрира много внимателно сред Брюксел и Москва. А множеството български политици имат бизнес ползи с Русия. Симпатиите към "Големия брат " измежду необятни пластове от българското население са политически капитал, който се пробват да осребрят както социалистите, по този начин и националистите, разяснява австрийският публицист.

"Докато несгодите нормално се приписват на Запада и на прехода към дивия капитализъм, в груповото схващане на българите Русия си остава "Големият брат ", оказал помощ им да се освободят от турско господство и да положат основите на бъдещата си самостоятелност. После, в годините на социализма, България живее в икономическа симбиоза със Съветския съюз, а през днешния ден българите виждат в Путин водача, който не се церемони с Брюксел ".

Според създателя в България Москва може да разчита на социалистите от Българска социалистическа партия, на Движение за права и свободи, на "Атака " и на популистката групировка на предприемача Веселин Марешки, който желае да провежда референдум за излизането на страната от НАТО.

А фактът, че министър председателят Бойко Борисов не поддържа новите западни наказания против Русия поради отравянето на Сергей Скрипал, сигурно същински е зарадвал Кремъл. С други думи: двустранните връзки още веднъж набират скорост, а различията от 2014 година към замразяването на плана "Южен поток " явно са забравени ", декларира в умозаключение австрийският публицист Маркус Бернат.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР