Те си имат работа с терористична организация, която участва в

...
Те си имат работа с терористична организация, която участва в
Коментари Харесай

Блинкън призова Израел да направи повече, за да защити цивилните ...

" Те си имат работа с терористична организация, която взе участие в най-злите брутални дейности на 7 октомври, както и ясно сподели, че би ги повторила, в случай че има опция. Израел би трябвало да може да се оправи с това, с цел да се отбрани и да предотврати събитията от 7 октомври още веднъж да се случат. Но до момента в който го прави, е наложително цивилните да бъдат предпазени. В случая от сериозна значимост е военните интервенции да бъдат проведени към отбраната на цивилните и да се концентрират върху това ", безапелационен бе американският държавен секретар. 

 

Той за следващ път отхвърли концепцията за помирение. По думите му до момента в който Хамас действа, преустановяване на военните дейности единствено ще способства за това проблемите да нарастват.

 

Изказванията на Блинкън идват, откакто в петък Съединени американски щати постановиха несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации на резолюция, която настояваше за неотложно филантропично помирение. Тогава гласоподаваха 15-е страни членки на Съвета, а предлагането пристигна от Обединените арабски емирства и настояваше за неотложно прекъсване на бойните дейности. 13 от членовете, в това число непрекъснатите страни членки Русия, Китай и Франция, гласоподаваха в поддръжка на документа, до момента в който Обединеното кралство се въздържа, а Съединени американски щати постановиха несъгласие. 

 

Очаква се във вторник Общото заседание на организацията да гласоподава по план за резолюция, която още веднъж упорства за прекъсване на военните дейности по филантропични аргументи, съобщи организация " Ройтерс ", като се базира на дипломатически източници. В това гласоподаване се чака да вземат присъединяване всички 193 страни членки на организацията. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР