Те ще помагат в почти всяка дейност от живота на

...
Те ще помагат в почти всяка дейност от живота на
Коментари Харесай

Еволюция на компютърните технологии: AI агентите на Бил Гейтс

Те ще оказват помощ в съвсем всяка активност от живота на хората

Бил Гейтс вижда изкуственият разсъдък като неразделна част от всеки аспект от нашето битие (снимка: Gates Notes)

В ход е нов кръг в еволюцията на компютърните технологии, който ще промени всекидневието на хората. Бил Гейтс, съосновател на Microsoft, показа в своя блог прогнози за бъдещето на изкуствения разсъдък и ролята му в нашето всекидневие. Той има вяра, че през идващите 5 години AI ще промени коренно метода, по който използваме компютри и мобилни устройства.

Скоро ще отпадне потребността от потребление на обособени приложения за разнообразни задания, счита Бил Гейтс. Вместо това ще имаме достъп до устройствата на естествен език и те ще могат да обработват нашите устни поръчки. Това ще стане допустимо с помощта на AI-базирани персонални асистенти, които доста ще превъзхождат днешните технологии.

Гейтс назовава такива стратегии “агенти ” и предвижда, че те освен ще трансформират метода, по който хората взаимодействат с компютрите, само че и коренно ще трансформират софтуерната промишленост. Това ще бъде най-значимата гражданска война в компютрите след прехода от въвеждане на команди на компютърен терминал към потребление на графични интерфейси.
още по темата
Ключов аспект от представянето на AI сътрудниците е способността им да разпознават потребителя като субект. Колкото повече знаят за вас, толкоз по-добре могат да плануват вашите потребности и да ви оказват помощ.

„ Те са самодейни, способни са да предложат решения, преди да ги поискате. Те работят посредством приложения, като се усъвършенстват с времето, запомнят вашите дейности и разпознават вашите планове и модели на държание. Въз основа на тази информация те оферират това, от което считат, че имате потребност, макар че окончателното решение постоянно е ваше ”, написа Гейтс.

Той визира и въздействието на AI върху опазването на здравето, образованието, продуктивността, развлеченията и други области от всекидневието ни. В опазването на здравето, да вземем за пример, сътрудниците ще могат да оказват помощ с съществена диагностика и препоръки за лекуване, както и на здравните експерти при вземането на решения.

В образованието сътрудниците ще допълват работата на учителите, като персонализират образованието на учениците и освобождават учителите от рутинни задания. В региона на продуктивността сътрудниците ще оказват помощ с разнообразни задания, като да вземем за пример писане на бизнес проекти или образуване на срещи. В развлеченията и извършването на покупки AI сътрудниците освен ще дават рекомендации, само че и ще оказват помощ да се работи съгласно тях.

Въобще, Бил Гейтс вижда изкуственият разсъдък като неразделна част от всеки аспект от нашето битие. В своя блог той предвижда, че AI сътрудниците ще бъдат идната огромна платформа в компютърната промишленост.

„ Агентите ще могат да оказват помощ в съвсем всяка активност и всяка област от живота ни. В промишлеността на компютърните технологии приказваме за платформи – технологиите, върху които са построени приложенията и услугите. Android, iOS и Windows са платформи. Агентите ще бъдат идната платформа ”, споделя Гейтс.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР