Те ще могат да продължат обучението си в известния МГИМО

...
Те ще могат да продължат обучението си в известния МГИМО
Коментари Харесай

Москва предлага на руските студенти в Англия да се върнат

Те ще могат да продължат образованието си в известния МГИМО - Московския държавен институт за интернационалните връзки, или да работят в Далечния изток, заяви вестник "Комерсант ".

Идеята идва от федералната организация "Россотрудничество ", която дава отговор за руснаците зад граница. А повода била терзанието, че съветските студенти във Англия може да бъдат притискани поради случая с отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал и щерка му. Лондон упреква точно Москва за това.

"Остро стои въпросът за сигурността на нашите младежи, които учат зад граница. Има съществени опасения, че младите руснаци могат да пострадат от провокации в страни, проявяващи враждебно отношение към Русия ", разяснява Оксана Буряк от "Россотрудничество ".

Агенцията и МГИМО са създали план, озаглавен "Highly Likely Welcome Back, или време да се върнем вкъщи " (Твърде евентуално приветстване назад вкъщи ". Изразът "highly likely " е употребен от английските управляващи при разгласяване на догатката, че Кремъл стои зад случая "Скрипал ".

В Москва считат, че доста съветски студенти ще желаят да се върнат в Русия по политически аргументи. Според Олег Мансуров - началник на предприемаческата общественост "Преактум " и един от създателите на плана за завръщането, заплатата на младежите в някои сфери в Далечния изток щяла да бъде по-висока, в сравнение с могат да получат в Европа.

Студенти във Англия обаче са коментирали пред "Комерсант ", че в никакъв случай не са били подлагани на напън.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР