Те ще имат възможност в 14-дневен срок да обжалват и

...
Те ще имат възможност в 14-дневен срок да обжалват и
Коментари Харесай

Къде Дреме Толкова Години Кметът! Вижте Какво Беззаконие Се Вихри Във Войводиново!

Те ще имат опция в 14-дневен период да апелират и по-късно и те ще бъдат съборени. На 1,6 дка общинска благосъстоятелност има към 20 къщи ", изясни той пред разнообразни ефирни медии. " Възможност за връщане няма. Беше им дадена опция отпреди може би 7-8 години. Имаше оповестени общински парцели, които те можеха да употребяват, т.е. да застроят и да си обезпечат естествен метод на живот. Те обаче отхвърлиха ", сподели кметът на Войводиново.

В ромската махала с противозаконни къщи във Войводиново функционирало частно Енерго, разкри кметът Димитър Тосев.

Само първата къща при започване на гетото имала законно прокарано електричество, а тя захранвала всички останали постройки против такса от порядъка на 30 лева За задачата били употребявани всевъзможни кабели и проводници, които се връзвали към единствения клиент, който пък си плащал постоянно сметките, изясни кметът.

При бутането на противозаконните ромски къщи зарязаните печки, хладилници, колела и мотопеди ще бъдат дадени на предпазване в полицейското ръководство, откъдето притежателите могат да си ги вземат. В отговор на въпроса какво ще стане с многото животни, които жителите на противозаконната махала изоставиха, кметът съобщи, че той персонално ще ги храни с самун, до момента в който бъдат настанени в приюти. Става въпрос за значително кучета, котки и кокошки, които се разхождат зарязани и гладни в снега около първите пет срутени постройки.

По думите му става дума за към 250 роми. Той акцентира, че има 4 законни къщи, при които всичко е обикновено. " Няма ескалация на напрежение. Спокойно минава, само че наличието е всяка вечер ", сподели още Тосев. Той дава обещание, че теренът ще бъде продаден за жилищно застрояване. Напрежението във Войводиново ескалира след побоя над военнослужещ от двама младежи от ромската махала на 6 януари. Всяка вечер от този момент възмутени от случилото се излизат на митинг.
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР