Те ще бъдат погълнати от Юнайтед групСлужители на Булсатком от

...
Те ще бъдат погълнати от Юнайтед групСлужители на Булсатком от
Коментари Харесай

Интересн развой: Служители на Булсатком на протест пред КЗК

Те ще бъдат погълнати от " Юнайтед груп "

Служители на " Булсатком " от цялата страна се събират на митинг пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на 1 февруари, сутринта в 9:30ч. Шествието е проведено от синдикалната секция " Съобщения " към КТ “Подкрепа ” в компанията. Съпротивата им е против придобиването на " Булсатком " от " Виваком ", което по думите им ще " има пагубни последици както върху орисите на хората в компанията, която е един от огромните работодатели в България, по този начин и върху потребителите и целия телекомуникационен пазар в страната ".

Според чиновниците на " Булсатком " клиентите ще бъдат огромният пострадал от вероятно утвърждение от страна на Комисия за защита на конкуренцията на договорката по придобиването на " Булсатком " от " Виваком " и от задаващата се тотална централизация на пазара.

След като предходната година и трите огромни телекома А1, " Виваком " и " Йеттел " покачиха цените на клиентите си, обяснявайки го с годишната инфлация, тази година първо " Виваком ", а след тях и А1 и Йеттел направиха ново нарастване със същия мотив. На този декор " Булсатком " остава единственият важен снабдител на пазара, който не се заиграва с цените към крайните клиенти. Това обаче няма да се резервира по този начин, в случай че компанията бъде добита от " Виваком ".

Служителите на " Булсатком " са обезпокоени за работните си места. Заетите в компанията са общо 1075. Мнозина от тях чакат съкращения след придобиването, което ще се отрази освен на персоналните им ориси, само че и на задачите им фамилии. Те настояват за практики на противозаконни всеобщи уволнения във " Виваком " в предишното, за които компанията е била глобена. Позовават се и на отрицателните образци с добитите към този момент от " Виваком " по-малки кабелни и интернет оператори " Нет 1 " ЕООД, " КомНет София " ЕАД и " Цифрова Кабелна Телевизия " ООД (N3). При всички тях е очевидно нарастването на клиентите на “Виваком ” за сметка на чиновниците на добитите сдружения.

Служителите на " Булсатком " са обезпокоени и от " нападателните нелоялни практики на Виваком ", създаващи усещане, че придобиването е към този момент осъществено. Към това се прибавя и фактът, че чиновници на " Виваком " към този момент показват " Булсатком " като част от тяхната група и насочат предложения към клиентите на Булсатком да се пренасочат към Виваком.

От синдиката " Подкрепа " в " Булсатком " припомнят, че през последните години Европейска комисия наложи обилни имуществени наказания за разнообразни дейности, които са били осъществени преди разрешаване на дадена централизация и които според тълкуването на Европейска комисия съставляват директна интервенция в държанието на придобиваното дружество и нарушаване на възбраната за осъществяване на правни и в действителност дейности по отношение на реализиране на съответната договорка.

Служителите на Булсатком упорстват Комисия за защита на конкуренцията да образува произвеждане за да откри дали “Виваком ” нарушава закона, извършвайки дейности, свързани с оказване на решаващо въздействие и намаляване на позициите на " Булсатком " преди разрешаване на договорката.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР