Те ще бъдат много по-силни самостоятелно и ще могат да

...
Те ще бъдат много по-силни самостоятелно и ще могат да
Коментари Харесай

Константинова: Обсъждаме Хазарта пак да е срещу Борисов и Нинова

„ Те ще бъдат доста по-силни независимо и ще могат да разпрострат тяхната по-дясна стратегия доста по-убедително за тяхната електорална ниша, до момента в който при нас, почтено казано, общественият пакет ще е извънредно водещ в нашата стратегия. И считам, че поотделно ще бъдем доста по-силни ”. Така Калина Константинова от Политическа партия и някогашен вицепремиер по ефикасното ръководство разяснява отклоняването на поканата от Демократична България да се явят дружно на парламентарните избори.

В предаването ”Събуди се ” натя уточни, че Демократична България е техен натурален сътрудник и че Политическа партия са потвърдили, че дружно работят " извънредно добре ". " Ние по този начин или другояче сме и ще бъдем в една ръководеща коалиция дружно от другата страна на изборния развой ", уточни Константинова. Но акцентира: " На този стадий обаче сме изправени пред задачата да разгърнем пред гласоподавателите си своята стратегия ". За нея единствената задача в този момент е да може да се завоюва доверието на повече от 121 депутата, с цел да се подсигурява устойчиво ръководство.

Не са готвои още листите на Политическа партия, призна още Константинова: „ Листите следва да бъдат признати и изчистени в границите на идващите дни ”. Подчертавайки правилото, който са приели във към този момент записаната им партия - всеки да се кандидатира от родното си място - тя удостовери, че ще бъде в софийските листи. А на въпрос за лидерска позиция на Христо Петров (Ицо хазарта), който още веднъж да застане против Бойко Борисов и Корнелия Нинова, отговори, че такава се разисква като потвърдено работещ вид.

По думите на Константинова като лидер на листа се разисква и името на Бойко Рашков, поканени са да се приобщят към техния тим и отцепниците от Има Такъв Народ.

Бившият заместител министър-председател по ефикасното ръководство разяснява и въпросите, свързани с газа. " Както в последните 4 месеца, откогато знаете, че ние не получаваме газ от " Газпром ", по какъв начин ние успяхме да осигурим и танкери, и газ, и методът, по който да бъде доставен? Това трябваше да се случи и в идващите месеци и при предпочитание на държавното управление " - сподели тя във връзка признатия от служебното държавно управление единствено един танкер полутечен газ от общо седемте контрактувани със Съединени американски щати от кабинета " Петков ".

Константинова не пожела да назова тези дейности на служебния кабинет " бойкот ", само че сподели, че би поискала да види техния различен проект. Бившият вицепремиер акцентира още, че в последните дни на ръководството си тяхното държавно управление е съумяло да контракти газ под европейските цени - " 30 $ под европейската междинна цена " - и служебният кабинет да извърви идващите стъпки.

" Българският интерес е да осигурим на българите допустимо най-евтиния газ. Откъде идва той е въпрос на перговори и контрактувани цени ", добави тя и като напомни, че в тематиката за " Газпром " се вкарва " доста идеология и геополитика ", изясни, че не са се отказали от контракт с компанията: " Ние чакаме осъществяване на този контракт и не сме се отказали от него, просто такова не се случва ".

За Константинова: " Това, което има сега на масата от " Газпром ", не е нещо, което устройва страната. Това е сътрудник, който към този момент е потвърдено и в границите на контракта, който ние имаме с тях и който сега отива на трибунал, и на договорите, които имат европейски страни, че те не са снабдител, на който може да се разчита ”.

Но остави отворена вратата за нов контракт с " Газпром ": " Ако може да се направи някакъв контракт, който е преференциален за България и на който може да се разчита, който за момента не виждаме подобен и за жалост не сме видяли такава алтернатива в месеците, в които ние бяхме в ръководство, това е ОК ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР