Те се сравняват най-вече с насоките на Националния институт за

...
Те се сравняват най-вече с насоките на Националния институт за
Коментари Харесай

Call The Midwife `трябва да идва с предупреждение за здравето`

Те се съпоставят най-много с насоките на Националния институт за опазване на здравето и високи достижения в грижите (NICE).

Въпреки това една трета сподели неопределено или драматизирано изображения на лекари и акушерки, клампиращи (прерязващи) пъпната шнур.

NICE споделя, че тя не би трябвало да се клампира по-рано от минута след раждането, в случай че няма терзания за сърдечната активност на бебето или целостта на връвта.

< p> Но в изследваните епизоди наподобява, че това се е случило неотложно или прекомерно рано в 21 случая.

Изображение: Снимка: PBS/Everett/Shutterstock

Call The Midwife е огромен шлагер за BBC, откогато стартира през 2012 година и изобразява група акушерки в източен Лондон през 50-те и 60-те години на предишния век.

Сапунът на BBC Doctors ще бъде анулиран след 23 години

„ Впечатлени сме, че телевизионните излъчвания в Обединеното кралство разказват тъкмо някои промени в раждането през последния век “, сподели Сюзън Бюли, почетен професор по акушерство и здраве на дамите в King's College.

„ Но въпреки това, те също предоставиха на обществеността картина на неприятно качество на грижите, когато става дума за клампиране по време на раждане.

„ Тези неточни изображения могат да повлияят на това по какъв начин хората виждат грижите в действителния свят.

„ Видяхме прекомерно ранно клампиране на връвта при множеството телевизионни раждания, само че никоя стратегия не осведоми феновете за аспектите на сигурността. “

Прочетете повече от Sky News:
Сапуненият сериал на BBC ще бъде анулиран след 23 години
Big Brother порица състезателя

Професорът по интернационално майчино здраве в Ливърпулския университет, Андрю Уикс, също сподели, че би трябвало да има предизвестия за сигурност.

„ Здравните експерти знаят, че акушерките и лекарите не би трябвало да прекъсват притока на кръв към новороденото бебе, нито да разделят майката и бебето без належаща причина, само че това е, което се демонстрира в известните телевизионни стратегии като нормална процедура “, сподели той.

„ Неправилни изображения като това, колкото и да са рутинни, могат да доведат до неправилно пояснение на вярната процедура от обществеността.

„ Това илюстрира нуждата от рекомендации за сигурност, когато телевизионните драми демонстрират практики и процедури за раждане, които са остарели и неточни. “

Говорител на Call The Midwife сподели, че сериалът „ е драма, а не документален филм и се развива преди половин век “.

„ Той е доста прецизен за интервала, в който изобразява и демонстрира по какъв начин раждането се е трансформирало коренно през годините “, прибавиха те.

Проучването е оповестено в списанието JRSM Open.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР