Те се разработват в новия Японски център за изследвания върху

...
Те се разработват в новия Японски център за изследвания върху
Коментари Харесай

Япония разработва технологии за живот в Космоса

Те се създават в новия Японски център за проучвания върху живота в космоса, учреден от първата астронавтка на Япония Чиаки Мукай, съобщи Франс прес.

В лаборатории със свръхмодерно съоръжение в Университета на науките в Токио тя управлява екип от към 30 откриватели, които тестват нови решения, с цел да разрешат на хора да живеят в бъдещи колонии на Марс или Луната.

"Присъщо е на индивида да изследва. Земята е прекомерно дребна за нас, не смятате ли?, сподели 66-годишната жена, която е прекарала над 500 часа в космоса в границите на две обособени задачи през 90-те години на предишния век.

Според нея галактическите проучвания са навлезли в нова епоха с приноса на частни компания, като "Спейс Екс ", учредена от Илон Мъск, както и с изявеното от американския президент Доналд Тръмп предпочитание да се изпратят астронавти, които да построят база на Луната, преди да се пристъпи към задача до Марс.

Съединени американски щати пращат хора на Луната през 2023 година >>

" Целта да бъде основана колония на Луната към 2030 година е осъществима ", означи Мукай.

Сред разработваните от екипа й нововъведения е неповторима система за произвеждане на храна с помощта на плазма, основана посредством стартиране на електрически ток с високо напрежение в солен разтвор. Електрическият ток разрешава да се ограничи появяването на нежелани водорасли във водата, която е употребена за развъждане на култури
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР