Те се произвеждат от химикали в лаборатории - неща, които

...
Те се произвеждат от химикали в лаборатории - неща, които
Коментари Харесай

Защо изкуствените подсладители не са полезни за здравето

Те се създават от химикали в лаборатории - неща, които тялото разпознава

Захарта е неразделна част от ежедневната ни диета. Консумирането му в огромни количества явно не е потребно за здравето. Изкуствените подсладители работят, като подтикват същите сензорни кафези в нашите вкусови рецептори, които изпращат сигнали до мозъка, когато вкусим нещо сладко като захар. Изкуствени подсладители и други заместители на захарта участват в редица храни и питиета, продавани като „ без захар “ или „ диетични “, в това число печени произведения. Трябва да се означи, че се нуждаем единствено от дребна част от изкуствения подсладител спрямо количеството захар, което нормално се изисква за наслада. Но не всичко е положително за тази опция на захарта. За страдание описът със страничните резултати на изкуствените подсладители е дълъг. Това е по този начин, тъй като изкуствените подсладители се създават от химикали в лаборатории, които не са неща, които тялото разпознава, отбелязва.

Специфичните странични резултати на изкуствените подсладители са изброени, както следва:

Намалява метаболизма: Ако консумирате постоянно изкуствени подсладители, това може да понижи метаболизма, защото забавя балансирането на глюкагона и инсулина, които нормално са виновни за кръвната глюкоза в тялото. Това в последна сметка може да докара до преяждане, защото ще сте гладни през множеството време.

Повишен риск от инсулинова сензитивност: Редовната приложимост на такива подсладители предизвиква необикновена примес от бактерии в червата, което усилва риска от инсулинова безмилостност. Вреден е, тъй като седи в червата и не се усвоява. Изкуственият подсладител се употребява като „ храна “ за нездравословните бактерии, до момента в който здравите се убиват.

Отрицателно влияние върху пренаталното развиване: Бременната жена би трябвало да избере да стои надалеч от потреблението на всевъзможни изкуствени подсладители, защото те са доста нездравословни както за майката, по този начин и за бебето. Увеличава възможностите за прибързано раждане.

Води до редица болести: Според няколко изследвания се счита, че изкуствените подсладители са причина за доста съществени здравословни проблеми като метаболитни нарушавания и диабет вид 2. Такива подсладители също водят до неврологични проблеми и предизвикват хронични бъбречни болести.

Може да аргументи загуба наизуст: Има разнообразни изследвания, които допускат, че постоянната консумация на подсладител ще има негативен резултат върху мозъка, което води до загуба на паметта на човек. Тези подсладители нападат непосредствено невроните на мозъка и могат да унищожат дребния мозък.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР