Те се отнасят до нарушения в четири министерства - на

...
Те се отнасят до нарушения в четири министерства - на
Коментари Харесай

БСП извади папка със сигнали на трупчета до прокуратурата срещу служебни министри на Радев

Те се отнасят до нарушавания в четири министерства - на правораздаването, на труда и обществената политика, на електронното ръководство и на стопанската система, включително и за регионалните шефове на София и Хасково. Става дума за злоупотреби с публични поръчки и обществени средства, далавери с държавни парцели и продажби, закупуване на висопроходими коли, доставка за храни и питиета за българските затвори, контрабанден канал от Турция, изреди тя.

" Сигнализирали сме инспектората на Висш съдебен съвет за това, че прокуратурата не реагира в законноустановения период ", оплака се още Нинова. 

" Ако прокуратурата не може да си откри преписките, ние ще им ги дадем. Това е кардинално отношение, тъй като корупцията е най-големият камшик за нашето общество ", добави тя.

Нинова отхвърли да работи в синхрон с водача на ПГ на Движение за права и свободи.

" Ние не сме чакали в този момент Делян Пеевски да реши, че има корупция в служебните кабинети. Ние сме ги дали, към този момент цяла година се занимаваме с това, а не работим по клюки. Ние знаем какъв е редът - каквото знаем, ето го, черно на бяло, в съответната прокуратура ", добави Нинова и разгласи, че нямат отговори. 

" Интересен факт е, че Борисов, който пръв заприказва за пътя на копринката, сега се скри. Очевидно се е скатал, явно го е боязън от тая стихия, която се е завихрила сега и чака да види накъде ще задуха вятърът ", разяснява соцлидерката.

Нинова сподели, че не са подавали сигнали против Николай Копринков и Сотир Ушев. " Конкретно за двамата, които се загатват, не сме подавали сигнали ", отговори тя на журналистически въпрос. 

Лидерката на Българска социалистическа партия разяснява, че не знае нищо " за пътя на копринката - нищо повече от това, което се приказва и написа. Копринката не ни интересува и не е бил предмет на дейности. Не си служим със клюки, действаме институционално ".

" Българска социалистическа партия е сериозна партия, която се бори с корупцията, без значение къде е тя. Органите да приказват, Копринков да приказва, Ушев да приказва, президентът да приказва ", прикани още Нинова. 

Лидерката на Българска социалистическа партия сподели още, че няма терзание от предстоящ политически план на президента.

" Нямаме боязън от партия на Радев, само че не е редно, укоримо е това държание. Ако желае, да напусне президентството и да завоюва избори. Другото е да инженерстваш следващия план. Страх няма, това е следващият план на президента Радев, което е нарушаване освен на правила, само че и на морал ", заключи Нинова
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР