Те се надпреварваха да отговарят на въпроси за Васил Левски,

...
Те се надпреварваха да отговарят на въпроси за Васил Левски,
Коментари Харесай

Любознателни деца от ДГ Радост показаха, че са патриоти и отличници от малки във викторина за 3 март

Те се надпреварваха да дават отговор на въпроси за Васил Левски, Райна Княгиня и Христо Ботев, както и за забележителните места в Бургас

Любознателните малчугани от Детска градина „ Радост “ в Бургас смаяха със познания за българските революционери и за родния Бургас. Във викторината " Аз съм българче ", отдадена на 3 март, участваха деца от три групи в предучилищен стадий на обучение, които се надпреварваха да дават отговор на въпроси за Васил Левски, Райна Княгиня и Христо Ботев, както и за забележителните места в Бургас като Моста, Ченгене скеле и остров Света Анастасия.

Специален гост на събитието бе заместник-ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Севдалина Турманова, както и специалисти от Община Бургас и Центъра за поддръжка и личностно развиване към Общината. А кметът на Бургас Димитър Николов награди децата със специфична грамота и им заръча постоянно да се гордеят, че са българи и бургазлии. Всеки от дребните участници получи и подарък значка с българския трибагреник.

Децата от групите „ Гъбка “, „ Слънце “ и от филиала на детската градина в кв. Крайморие пяха патриотични песни, танцуваха и отговаряха самоуверено на въпросите от викторината, с което демонстрираха, че са отличници от дребни.
 Група " Слънце "
А превъзходният танц с българския трикольор на децата от група „ Гъбка “ бе определен от специфична комисия и ще можете да го видите на 4 март на благотворителния концерт за събиране на средства за построяването на монумент на Васил Левски в Бургас. Той ще се организира от 18.00 часа, в Културния дом НХК.
 Първа бе Ава, която даде старт на тържеството с рецитал на " Аз съм българче "
В него ще се включат музикални и танцови сформира, учебни заведения и детски градини. Ето кои са те: гайдарски състав при ОУ " Добри Чинтулов " с началник Георги Миронски, 4-та група от ДГ " Ханс К. Андерсен ", Вокално студио при ПГЧЕ " Васил Левски " с началник Илияна Мелникова, ТА " Лукойл Нефтохим " и ДФА " Трите пъти " с началник Марио Егов, ДФФ " Шарени гайтани " и НХ " Трепетлика " с началник Пепа Запрянова, Паола Йорданова, ТШ " Детско царство " с началник Атанасия Петрова, Танцова школа " ДИ ЕНД ДЖИ " с ръководители Деляна Казакова и Галина Маджаров, " THE NEXT CREW " с началник Христо Андонов, ТФ " Зорница-Звездички " с началник Николай Парушев, ТС " Хорце " с началник Маргарита Колева.



Специален посетител ще бъде Елица Тодорова ТРИО.
 Заместник-ректорът на Университет " Проф. доктор Асен Златаров " с Димитър, Александър и Живко, които показаха стихотворение за Апостола  Специален гост на събитието бе заместник-ректорът на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ проф. Севдалина Турманова, както и специалисти от Община Бургас и Центъра за поддръжка и личностно развитие  Директорът на детската градина Светла Гугучкова благодари на децата и им прочете грамотата, която получават от кмета Димитър Николов, след което раздаде дарове за всички
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР