Те само правителството, но и депутатите единодушно застанаха зад българските

...
Те само правителството, но и депутатите единодушно застанаха зад българските
Коментари Харесай

Всички зад превозвачите: ЕС нарушава правилата си


Те единствено държавното управление, само че и депутатите единомислещо застанаха зад българските превозвачи, които скочиха против така наречен Пакет за подвижност, който се разисква сега в Европейски Съюз.

Заради новите условия тираджиите оповестиха митинг на 16 и 17 май, когато в София ще са европейските водачи за срещата за Западните Балкани.

Транспортният отрасъл е срещу условията водачите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, след третия ден в страна от Европейски Съюз на шофьор  да се заплаща по нормите за командировки на страната, в която е влезнал, да не се спи в кабините на камионите, а 45-часовата наложителна отмора на седмица да се изкарва в хотел, промени в разпоредбите за шосейния каботаж, който на процедура ще го отстрани.

Заради всичко това депутатите излязоха с решение, импортирано от всички парламентарни групи – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Оперативна програма, " Воля ", с която задължат кабинета да излезе с безапелационна позиция в отбрана на българските превозвачи, написа Dnes.bg.

Според националните избраници законодателният пакет за подвижност на Европейска комисия съставлява директна опасност от банкрут на стотици български превозвачи.

Голяма част от дребните и междинните предприятия ще бъдат изтласкани и пазарът ще бъде запазен единствено за огромни и крупни превозвачи, стимулират се депутатите.

Според тях задължението водачите да нощуват отвън камионите си ще им коства спомагателни разноски за хотели ще ги принуди да изоставят тогава, за който са персонално виновни.

Изискването пък да се връщат вкъщи за отмора ще натовари компаниите с спомагателни разноски за превоз на водачите.

Новите условия ще натоварят толкоз доста превозвачите, че те не биха могли да поемат разноските.

190 000 българи са застрашени да изгубят работа си, а условията, заложени в пакета за подвижност, не регистрират спецификите на транспортния бранш, разделят страните в Европейски Съюз и са жестоко нарушаване на разпоредбите на Европейски Съюз за свободно придвижване на хора, артикули и услуги, написа още в решението на Народното събрание.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР