Те са заподозрени в участие в създаването на агентурна мрежа,

...
Те са заподозрени в участие в създаването на агентурна мрежа,
Коментари Харесай

Германия се готви да експулсира руски дипломати, заподозрени в шпионаж

Те са обвинени в присъединяване в основаването на агентурна мрежа, написа Focus, базирайки се на източници от службите за сигурност. Според тях, личният състав на дипломатическите задачи употребява своя дипломатически имунитет, с цел да вербува немски информатори от политически, военни, бизнес и научни кръгове за бойкот и дезинформация.

Служителите по сигурността считат, че под прикритието на дипломати, в Германия работят минимум 160 съветски офицери от разузнаването, т.е., повече в сравнение с по време на Студената война.

На собствен ред, източник от съветското външно министерство упрекна Бербок в шпиономания и сподели пред ТАСС, че неговото ведомство към този момент е готово с „ корав отговор “, без да прецизира детайлности.

По-рано министърът на вътрешните работи на Германия Нанси Федер съобщи, че съветските разследващи служби непрестанно нападат страната по разнообразни способи и немските управляващи би трябвало да подхващат по-сериозни ограничения, за откриване на шпионите.

Издирването на вероятни „ къртици “ в немските специфични служби (BND) е настоящ проблем, откакто през декември предходната година техен чиновник...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР