Те са висшистки, владеят по няколко европейски езика и са

...
Те са висшистки, владеят по няколко европейски езика и са
Коментари Харесай

Мария и Катерина - какво се знае за щерките на Путин?

Те са висшистки, владеят по няколко европейски езика и са живели в Дрезден като деца. Това са обществено известните обстоятелства за Мария Воронцова и Катерина Тихонова - двете дъщери на съветския президент Владимир Путин.

Макар животът им да е обгърнат в тайнственост, в последно време двете попаднаха в центъра на публичното внимание. Причината е, че Европейският съюз и Съединени американски щати желаят да ги включат в листата със глобените лица поради войната, която Русия води в Украйна.

Проектите им са получили " милиарди от Кремъл "

Според формалната биография на съветския президент Мария е родена през 1985 година, малко преди фамилията им да се реалокира в Дрезден, където Путин работи за Комитет за Държавна сигурност (на СССР). В тогавашния източногермански град през 1986 година е родена втората му щерка Катерина. Путин е женен за майка им - някогашната стюардеса Людмила - от 1983-а до 2014-а.

Според изявления в съветските медии Мария Воронцова е ендокринолог, работи в медицински проучвателен център, който изследва лечения за лекуване на рак. Според някои източници тя е съсобственик на центъра.

" Воронцова управлява финансирани от страната стратегии, които са получили милиарди долари от Кремъл за генетични проучвания ", оповестява Министерство на финансите на Съединени американски щати. Тя е омъжена за холандския предприемач Йорист Йост Фаасен, който по информация на BBC е работил за " Газпром ". Предполага се, че двамата са разграничени.

Тихонова - академик и професионален танцьор

По информация на американското министерство на финансите 35-годишната ѝ сестра Катерина Тихонова е специалист в областта на технологиите и работи за " съветската страна и отбранителна промишленост ". Тя управлява плана Innopraktika за създаване на теоретичен и проучвателен център към Московския държавен университет. Преди години Катерина Тихонова притегли вниманието на съветските медии като акробатична танцьорка. Смята се, че тя е била омъжена за банкера Николай Шамалов, само че двамата са се раздели през 2018 година.

През 2011 година " Форбс " разгласи Шамалов за един от най-младите милиардери в Русия. Разследване от 2015 година на " Ройтерс " пресметна цената на активите на фамилията на Тихонова на към 2 милиарда $.

Путин не загатва имената им

През 2020 година Путин изясни в изявление, че не желае да разяснява фамилията си заради аргументи, свързани със сигурността. В предишното, без да дава детайлности, той е разкривал, че има и внуци, написа Дойче веле.

" Всеки човек има право на лична орис, те живеят личен живот и го вършат с достолепие ", съобщи той по адрес на фамилията си на конференция през 2015 година. Путин твърди, че дъщерите му " не са свързани с политиката и бизнеса ". В редките случаи, в които загатва дъщерите си, съветският президент отхвърля даже да назове техните имена. Това обаче не ги защищити от западните наказания.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР