Те са толкова вкусни и здравословни, но малцина от нас

...
Те са толкова вкусни и здравословни, но малцина от нас
Коментари Харесай

Как да ядем плодове безопасно, за да не страдаме здравословно

Те са толкоз вкусни и здравословни, само че малко на брой от нас си дават сметка, че някои плодове могат да доведат до чернодробни болести. Защо това се случва и по какъв начин да го избегнем, описа в изявление за съветското радио " Спутник " ендокринологът лекар Павлова.
Плодовете съдържат въглехидрати, глюкоза и фруктоза. В същото време огромните количества фруктоза могат да доведат до мастно чернодробно заболяване, предизвести Павлова.
" Костилковите плодове съдържат повече глюкоза и по-малко фруктоза. А плодовете със семки съдържат повече фруктоза и по-малко глюкоза. Тоест, ябълките имат повече фруктоза, кайсиите имат повече глюкоза. И когато човек мисли, че се храни единствено с безобидни ябълки или круши, изключително през лятото, това не е по този начин - той гълтам фруктоза в огромни количества, което може да докара до неалкохолно породено мастно чернодробно заболяване. Глюкозата се преработва от инсулина и се трансформира в енергийни и мастни ресурси, цялата фруктоза се улавя от чернодробните протеини ", предизвести ендокринологът.
" Много е значимо да не консумирате плодовете като закуска независимо. Плодовете постоянно би трябвало да бъдат десерт ", добави тя.
" Когато човек закусва единствено плодове, той получава ударни количества глюкоза и фруктоза, отделя инсулин, според от количествата. В същото време в менюто му липсва значим съставен елемент - протеин. Съветвам всички да ядат потребните другояче плодове като десерт: комбинирайте ги с парче сирене и кисело мляко и към тях прибавете ябълка или кайсия. Когато човек комбинира протеини и плодове, количеството на глюкозата понижава ", поучава Павлова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР