Те са прекарали под руините цели 198 часаДвама души са

...
Те са прекарали под руините цели 198 часаДвама души са
Коментари Харесай

Двама души бяха спасени на 9-я ден след земетресенията в Турция

Те са прекарали под руините цели 198 часа

Двама души са били избавени в днешния девети ден след земетресенията в Турция, откакто са прекарали под руините цели 198 часа, заяви турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, предава Българска телеграфна агенция и БГНЕС.

Двамата са били извадени от руините в окръг Кахраманмараш, където беше епицентърът на разрушителните земетресения на 6 февруари с магнитуд 7,6 и 7,7 по Рихтер.

Единият от избавените е 17-годишен юноша, показва Ройтерс. Телевизията излъчи фрагменти на спасители, които носят на носилки двама души към колите за спешна помощ наоколо.

Сред руините стотици хиляди бездомни хора са изправени пред мраз и апетит, до момента в който управляващите в Турция и Сирия се оправят с тежката филантропична злополука, породена от земетресението, при което починалите са към този момент над 35 000 души.

Тъй като повече от седмица след земетресението очакванията за намиране на живи хора под отломките понижават, вниманието се насочва към обезпечаване на храна и заслон за големия брой оживели. По данни на турското държавно управление към 1,2 млн. души са настанени в студентски общежития, издигнати са над 206 000 палатки, а 400 000 са евакуирани от опустошените региони.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР