Те са Невен Боянов и Ивайло Николов. Невен е предприемач,

...
Те са Невен Боянов и Ивайло Николов. Невен е предприемач,
Коментари Харесай

„Тинузавър“: Промяната е в образованите деца на България

Те са Невен Боянов и Ивайло Николов . Невен е бизнесмен, програмист и учител по Информационни технологии във Великотърновския университет. Пленен е от технологиите и мечтае да се занимава с тях още от дете, когато за първи път чува думата „ компютър “ по малкия екран. Ивайло Николов е програмист и експерт по ръководство на софтуерни планове. Програмирането е негова пристрастеност и метод да бъде потребен за другите.

ПРОМЯНАТА стартира от … образованите деца на България, които имат уменията нужни за специалностите на бъдещето.

Децата в България се нуждаят от … достъп до качествено и съвременно обучение без значение от това къде живеят, какви са финансовите им благоприятни условия или общественото им състояние.

Помагаме, тъй като … това ни кара да се усещаме пълноценни, носи ни професионално задоволство и ни дава убеденост, че след години ще има кой да ни замести.

Социалното предприемачество значи … да развиваш бизнес, чийто артикули или услуги могат да доведат до трайни позитивни промени в обществото и който наложително е резистентен без значение от социално-ориентираните цели. Най-големият ни триумф досега е… няколкото стотин деца, които минаха през школите ни и които към този момент виждаме на националните и районни надпревари по роботика, електроника и програмиране.-->

След 5 години планираме да реализираме … нещо доста амбициозно – „ Тинузавър “ да се трансформира нарицателно за забавно проучване на програмиране, математика и физика по занимателен и на практика насочен метод.

Какво е „ Тинузавър “?

учи децата на програмиране, математика, физика и електроника по занимателен и удобен метод. Екипът на „ Тинузавър “ е основал специфичен хардуер и програмен продукт, с които децата могат да си сглобят сами дребно компютърче, а по-късно да го програмират. Създават нещо работещо със своите лични ръце, единствено за няколко часа. Това ги ентусиазира и покачва интереса им към изучаваните предмети. Невен и Ивайло са създали и детайлни указания и образователни материали. С тях всеки учител в частна школа, учебно заведение или университет, може елементарно да преподава по методологията на „ Тинузавър “.

Може да гласувате за финалистите в тазгодишното издание на най-голямата обществено виновна самодейност на NOVA – ПРОМЯНАТА на адрес.

ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да усъвършенства трайно живота на децата в България, като открива стимулирани обществени бизнесмени и им оказва помощ да осъществят по резистентен метод концепциите си за по-доброто и несъмнено бъдеще на българските деца. От 2014 година до момента ПРОМЯНАТА оказа помощ на над 100 000 деца и младежи от цялата страна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР