Те са на възраст над 50 години, ще ги отстранят

...
Те са на възраст над 50 години, ще ги отстранят
Коментари Харесай

Полицаи от Бургас дали положителни проби за наркотици, пили лекарства заради стреса

Те са на възраст над 50 години, ще ги отстранят от работа и ще ги унижа пред сътрудниците им, сподели Генади Тенев от СФСМВР

Полицаи от Бургас са дали позитивни проби за опиати, тъй като са пили медикаменти за усмиряване. Това сподели пред Нова телевизия зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците на работещите в Министерство на вътрешните работи Генади Тенев.

След като кореспондентът Цеца Алексова посочи, че в предварителният им диалог било станало ясно, че служителите на реда с позитивни проби са над избрана възраст и те приемали лекарства, Тенев посочи, че са над 50 години. Лекарствата даже са в тях при тестването, добави той.

Вчера е почнала инспекцията в разнообразни ръководства на полицията на територията на Бургас в осъществяване на заповедта на министър на вътрешните работи Иван Демердижев, посочи Алексова. 

Нашата организация поддържа проби за алкохол и опиати, само че не и метода, по който се правят, така  като в началото резултатите, които са и това, което бе в разпореждането на министъра и заповедта на шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас, има много обезпокоителни неща, с цел да не кажа незаконосъобразни, посочи зам.-председателят на УС на СФСМВР. 

Тестовете, които се употребяват, са същите, които се ползват за надзор на пътното движени за приложимост на наркотични субстанции, както и дрегерите за алкохол, посочи той. 

През годините тестванията за опиати са потвърдили своята неефективност в досъдебните производства, когато са установявани дрогирани водачи, съобщи Тенев. 

Доказано във времето тези проби демонстрират съществуване на субстанции, които се съдържат в лекарствени средства, които се използват от тестваните, а по-късно с кръвните проби се открива, че няма опиат, добави той.

Има чиновници дали позитивен резултат дотолкоз, доколкото проби могат да са безапелационни, а те не са, разяснява синдикалистът. 

„ Следват премахване от работа, унижение на служителят пред сътрудниците му. Трябва да потвърждава, че е чист с кръвни проби, само че лишава време. Не знам с какви обезщетения Министерство на вътрешните работи ще заличи вредите от това, което сега им предизвиква “, изясни той.

„ Първо ще излезе фактът, че в Министерство на вътрешните работи се употребяват медикаменти за усмиряване, което от години нашата организация е правила два пъти проучване и сме го подчертавали – от високия стрес и натоварване, само че това се крие от Министерство на вътрешните работи. Сега ще излязат и тези резултати от тестванията ”, съобщи Тенев. 

„ Това е следващо безумство на Министерство на вътрешните работи ”, акцентира той.

По думите му над 200-300 лекарствени средства съдържат субстанции, които могат да бъдат регистрирани от полевия тест.

Водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев показа, че е скандализиран, тъй като години наред тъкмо тези проби, от които сега има недоволства от чиновници на Министерство на вътрешните работи, се употребяват от жителите и доста водачи остават без книжки. „ Защо чак в този момент се оплакват служителите на реда? Сега ли го схванаха, когато стартира казусът да ги визира и да ги удря напрежението? “, попита той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР