Те са млади, талантливи, обичат да създават красиви неща и

...
Те са млади, талантливи, обичат да създават красиви неща и
Коментари Харесай

Как изглежда офисът на бъдещето и българите, които го създават

Те са млади, надарени, обичат да основават красиви неща и са бясно влюбени един в различен.

Цецо и Мила са архитекти, трансформирали работата в наслаждение. Те осъществят интериорите на водещи български и интернационалните компании в областта на осведомителните технологии.

Съзадават ателието си Cachè Atelier през 2011 година, тъй като държат да вършат нещата по метода, по който те, а не някой различен, ги схваща.

ВИЖТЕ ЕДНА ЧАСТ ОТ КРАСОТИТЕ, КОИТО СЪЗДАВАТ ДВАМАТА, В ГАЛЕРИЯТА

Само преди броени дни архитектурното дуо приключи интериора на най-големия офис в света по брой чиновници на американската IT компания Progress.
 Мила и Цецо Мила и Цецо
" Реално започнахме незабавно откакто завършихме УАСГ. Беше доста характерен миг - тъкмо при започване на строителната рецесия и беше предизвикателство за преди малко излизащ от университета да откри работа. Държахме да вършим нещата по метода, по който ги разбираме и виждаме. Това определяше да работим за себе си, а не в друго студио. След няколко забавни години, през 2015, направихме план за офис пространство в Стара Загора, който се получи ужасно. Оттогава се занимаваме съвсем единствено с това и годините са все по-интересни ", описват за началото си Мила и Цецо в изявление на Венелина Стоянова за Vesti.bg.

Техни клиенти са огромни български и интернационалните компании. За да трансфорат един офис в прелестно местенце за работещите там, те залагат на няколко неща:

- Трябва да работи за тъкмо избраната компания и да не можете да подмените табелката на входа и да работи по същия метод.
- Всеки един офис работи за тъкмо този клиент и е артикул на всестранно изследване на избрания бизнес.
- Всеки от плановете споделя история. Ако те попитат "Как е в новия офис? ", отговорът не би трябвало да се изчерпва до "Имаме зелени столове и playstation ".

- А по какъв начин наподобява офисът на бъдещето?

- Офисът на бъдещето ще е децентрализирано разбиране, ще отпаднат границите на офис пространството. Все повече хора ще работят от у дома, от кафенета, срещите ще се случват по-скоро виртуално. Това, несъмнено, носи и своите дефекти. Виждаме в това време, че хората, които са на управителни позиции и взимат решенията от ден на ден се връщат към директния контакт. Ние също имаме вяра, че една среща "на живо " прави доста повече работа от конферентен диалог и 10 разменени мейла.

Тяхната философия е простичка - функционалността е на първо място, следва го занимателна история и съпреживяване, които Цецо и Мила умеят да основават.

"И двамата имаме друго усещане за нещата. Пресечената точка на вижданията ни е салдото, който считаме, че e това, което ни носи триумф ".

- А по какъв начин наподобява вашият дом?

- Нашият дом е в непрестанен развой на създаване, той живее дружно с нас. Ако можем да го изразим накратко, то това биха били: функционален, ярък и без доста мебели.

- Наближава летния сезон, а по това време всеки има потребност от смяна и пресен лъх, в това число и в дома си. Какви препоръки бихте дали на нашите читатели за това по какъв начин да обзаведат жилището си?

- Винаги когато построяваме частни интериори ги оставяме да "дишат ", хората би трябвало да поживеят в едно пространство, с цел да го почустват, да го усетят като свое. Няма подготвена рецепта. Когато приказваме за интериор не обичаме думата "модерно ". За нас няма съвременни интериори. Още повече, когато приказваме за дома, човек би трябвало да се усеща на място. Може би единствената рекомендация е хората в действителност да не претъпкват домовете си с мебели, които в множеството случаи са запълнени с действително ненужни неща.

- Кои неща българинът към момента държи в къщата си, а не би трябвало?

- Излишните движимости, които единствено мести от едно място на друго и не го карат да се усмихва, казано в по-общ проект. Големите секции с "витринката с 3-те сервиза за посетители " от ден на ден виждаме изхвърлени през есента и пролетта, пъстрите килими обичаме, а за тежките завивики си спомняме с трогване. Това са част от нещата, с които всички сме живели и не би трябвало да ги жигосваме. По-скоро ни нервират "дизайнерските тавани с неправилни форми ", дребните вградени лунички и диваните от еко кожа, които са настоящи и през днешния ден. Но това е персонално схващане - в случай че карат някой да се усеща добре, то те са навръх мястото си в дома му.

- Кой е обичаният ви миг от процеса на смяна на даден офис или жилище?

- Всеки един стадий носи своя сексапил, за мен Мила, най-съществен е моментът, в който клиентът вижда даден интериор и се усмихва. Това е сигурен знак, че сме си свършили добре работата.

Колкото до това мъчно ли е да работиш с индивида, който обичаш, отговорът е да, само че и за този "проблем " има решение.

"Като че ли нещото, което ни оказва помощ е, че работата ни е повече от "работа ". Обичаме това, с което се занимаваме всеки ден. Налага се да вършим взаимни отстъпки, само че те са по-скоро с ежедневни дребни неща. Като цяло, това пък ни оказва помощ да гледаме постоянно в една посока ".

За още любопитно наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР