Те са малки, но не толкова малко. Имат твърдо ядро

...
Те са малки, но не толкова малко. Имат твърдо ядро
Коментари Харесай

Микропивовари с общ крафт бранд в помощ на малкия бизнес

Те са дребни, само че не толкоз малко. Имат твърдо ядро от фенове, само че желаят повече фенове на пивото да се допрян до забавни авторски предписания и в същото време да оказват помощ на дребния бизнес да се съживи в Covid рецесията, да се оформи нов тип градска просвета и да се привлекат непознатите туристи към дребните питейни заведения и заведения. Конкуренти са, само че си оказват помощ с хрумвания, с предписания, с хмел, пият си един на различен бирите, а в този момент тези девет микропивоварни са се обединили в самодейността за общ бранд " I Аm amazing " ( " Аз съм страховит " ).

За задачата всяка от тях е създала своя неповторима занаятчийска бира, която ще носи това име, и ще се продава единствено в профилираните крафт питейни заведения и магазини. " Няма да има онлайн продажби, нито такива в комерсиалните вериги. Количествата към този момент са малко, само че евентуално самодейността ще се разрасне или ще има други сходни. Вече има интерес и от страна на други производители на крафт бири ", сподели Михаил Дурчев, ръководител на Асоциацията на микропивоварите в България и притежател на една от тях, по време на онлайн представянето на самодейността в понеделник.

" Идеята е да се популяризира културата, от ден на ден хора да оценят положителната занаятчийска бира и да се предпочетат дребните профилирани питейни заведения, които са измежду най-силно потърпевшите от рецесията с корановируса ", добави той. По думите му " ние сме amazing освен, когато побеждаваме, само че най-много, когато се сплотяваме в сложни моменти ".

" Вярваме, че в сложни времена конкуриращите се бизнеси би трябвало да се обединят и да намерят решение на общите проблеми на целия бранш ", уточни още Дурчев.

В самодейността се включват както най-младите пивоварни – софийските Cohones (Кохонес), Sofia Electric (София Електрик) и Rocket Science (Рокет Сайънс), само че и към този момент одобрени производители като също софийската Диво Пиво, пазарджишката Rhombus (Ромбус), Black Pine (Блек Пайн) от Горна баня, бургаската Metalhead (Метълхед), ловешката Мелтум и сливенската Трима и Двама.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР