Те са Крис и Крис.Когато ги срещнете за първи път

...
Те са Крис и Крис.Когато ги срещнете за първи път
Коментари Харесай

Бъди силен и „Храбър“!

Те са Крис и Крис.

Когато ги срещнете за първи път и се запознаете с ползите и възгледите им за живота, има огромна възможност да ги стметнете за братя. Каквито в действителност са, единствено че по душа.

Крис Захариев е влогър и режисьор. Стартира канал в YouTube още като възпитаник и печели сърцата на хиляди хора с позитивните си послания. Докато следва „ Режисура “ в НАТФИЗ, обикаля България с кола дружно с двама другари. През 2018 година излизат режисираните от него онлайн серии. По-късно същата година за тях той получава премия „ Будител на годината “ в акцията на Българското национално радио (БНР).

Крис Макаров е артист и музикант. Изпълнява функции във филми като „ Българска рапсодия “ (българското предложение за „ Оскар “ в номинациите за „ Най-добър задграничен филм “ за 2014 г.) и „ Пътуващо кино “ и в театрални спектакли като „ Йоан – синът на гърма “ и „ Звездите на Венеция “. Част е от групите Custom Project и „ Молец “, както и от екипа на българския клон на неправителствената организация „ А21 “.

Крис Захариев и Крис Макаров завързват мощно другарство като съученици в столичната Профилирана гимназия за изобразителни изкуства „ Проф. Николай Райнов “. Освен че си пасват като характери, те намират още една допирна точка между тях – християнската религия. Остават другари и след гимназията.

И през 2021 година започват стилния бранд като общ бизнес със обществен детайл.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Hrabar_Kris and Kris.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 1050 " /> Крис Захариев и Крис Макаров.Родени с задача
Всеки, който е гледал „ Да се изгубиш преднамерено “, знае чудесно какъв брой доста Крис Захариев обича България. А всеки, който го следи по-отдавна, също по този начин знае, че българските села и пътуванията с трен имат непокътнато място в сърцето му.

„ Когато започнах да си мисля за артикул в региона на модата, който по някакъв метод да поддържа дела, нямаше различен човек, с който бих желал да го върша, с изключение на Крис Макаров “, споделя Крис Захариев пред „ Клуб Z “.

Крис Захариев е надарен повествовател на истории. Крис Макаров демонстрира мощен интерес към дизайна и умее да ръководи процеси. Този микс от взаимно допълващи се умения им дава задоволително кураж да преминат от концепция към деяние.

Купуват материали и вършат първите проби преди година. След месеци на упорита работа по производството на и образа на марката пускат първата сбирка на „ Храбър “. Представят я на особено събитие в клуб „ КЕВА “ на 31 август 2021 година

„ Идеята е „ Храбър “ да бъде мост сред градските хора и селските дела “, споделя Крис Захариев. „ Даряваме 10% от цената на всеки артикул на Сдружение „ Фабрика за хрумвания “ в поддръжка на селски дела. Всеки продукт има, който човек може да вкара в нашия уебсайт и да види за коя идея са отишли неговите пари. Тези номера дават друго равнище на бистрота. Напоследък слагаме и бутон, посредством който, в случай че идеята, която се окаже, че си подкрепил, ти хареса, можеш да станеш доброволец. Мисля, че е готино да провокираме диалог за щедрост, който да не бъде минорен. Ако използваме нашата младежка мощ да мотивираме допустимо най-вече хора, това може да бъде нещо супер крепко. “

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Hrabar 2.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 874 " />

„ При стартирането на първата сбирка значимото беше да притеглим внимание към идеята ни. Дори хора, които по принцип не биха си взели такива облекла, в този случай ще си вземат и ще са удовлетворени, че имат артикул на „ Храбър “, само че няма да си вземат в никакъв случай повече. С стартирането на втората сбирка започваш да имаш по-реална визия за това коя е целевата ти група и до каква степен можеш да се разпростреш “, споделя Крис Макариев.

„ Има го и този немного слаб глас в нас: „ Кои сме ние, че да вършим облекла? Кои сме ние, че да започваме съвременен, обществено предприемачески план? “. Но избирам да пробваме и да не се получи, в сравнение с след време да си кажа: „ Ех, какво ли щеше да стане, в случай че бях почнал? “, добавя Крис Захариев.

„ Храбър “ показва втората си сбирка на 16 декември 2021 година, още веднъж в „ КЕВА “. Засега средствата, дарени от продажбите от двете сбирки, отиват в поддръжка на и най-много на плана „ Резиденция Баба “. Този план свързва младежи от градовете с възрастни хора от селата, с цел да могат двете групи да си оказват помощ взаимно и да работят за облагородяването на тези села.
Творящи със сърце
След като скицират концепцията си, основателите на „ Храбър “ вършат първи проби. Разчитат на противоположната връзка на шивачки и на своя другарка, която преподава мода в Худжествената академия. Ако резултатът дава отговор на упованията на двамата, те купуват нужните материали и възглагат ушиването на облеклата на български заводи.

„ Дизайните ни са забавни, само че не извънредно експресивни, тъй като българинът още не се е научил да носи супер екстравагантни облекла “, изяснява Крис Макаров. „ Откъм дизайн се опитваме хем да е ексцентрично, хем да е нещо, което хората биха носили. Водещ е стремежът ни да съберем хора със сходно мислене. Аз доста обичам да измисляме по какъв начин ще наподобяват облеклата, само че като че ли възприятието за задача натежава. “

Създателите на „ Храбър “ от години наблюдават стилните трендове и поддържат различим личен жанр. Нито един от двамата обаче няма опит в промишлеността.

„ Всичко, което вършим, е малко като игра за нас. Опипваме почвата и ни е доста забавно. По някой път е безусловно боричкане на главата в стената, тъй като нямаме визия, че нещо, което вършим, може да се случи доста по-лесно, в случай че просто попитаме верния човек. Когато вършим дизайн за бъдеща сбирка, главният ни аршин е да е нещо, което ние бихме носили “, споделя Крис Захариев и отбелязва, че в последно време си купува по-малко облекла, тъй като с горделивост носи облеклата, в чието основаване е оставил парченце от себе си.

„ И аз тъкмо за това си мислих неотдавна – все по-малко си закупувам облекла и от ден на ден си ги върша “, добавя Крис Макаров.

Двамата бизнесмени акцентират, че са извънредно признателни на всички, които са им подали ръка през последната година.

„ Ние намираме хора, които ни оказват помощ повече, в сравнение с са длъжни. На всяка стъпка, за която нямахме задоволително благоприятни условия и контакти, се намираше някой, който да каже: „ Ще ви оказа помощ да изминете тази права “. И това продължава да се случва. Вълшебно е “, споделя Крис Захариев и показва като образци за техни сътрудници софтуерната компания CloudCart, която основава онлайн магазина на „ Храбър “, и рекламната организация Anomaly, която им оказва помощ с рекламното видео на марката.


Изпълнени с религия
Защо тъкмо „ Храбър “?

„ Храбър “ е чудесна българска дума, която показва посланието на марката – да бъдеш смел да окажеш помощ, да бъдеш смел да направиш неща, за които не всеки път си подготвен, които не всеки път са удобни. С тези облекла насърчаваме просвета на взимане на решения, на предоставяне, на отстояване на себе си “, изяснява Крис Макаров.

„ Един древен стих от Стария завет е огромно ентусиазъм за нас: „ Бъди мощен и смел “. Според мен в подтекста на голям боязън и тревога в света това е контрапункт “, добавя другата половина на „ Храбър “.
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/Hrabar Poster.jpeg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 525 " /> Лимитиран афиш „ Храбър “ с вдъхновяващо обръщение.
Третата сбирка на „ Храбър “ следва да се появи напролет. Създателите на марката имат упоритости и за разгръщане на бизнеса зад граница.

„ Искаме лека-полека да таргетираме чужденци. Вярвам, че има доста какво да покажем като просвета и че доста хора могат да припознаят нашата идея. С по-голяма публика може да има доста по-голям отзив и доста повече проблеми да бъдат решени. Всъщност нашата първа поръчка пристигна през Instagram от Австралия, от музикант, член на тайфа с две номинации за „ Грами “. Мечтая си да разраснем нашия отпечатък – било то чисто като просвета, или с груповата ни помощ “, приключва Крис Захариев.

---

Този материал е основан по плана „ Малък бизнес, огромен триумф “ на Клуб Z. Ако имате забавни хрумвания за предприемчиви притежатели, разрастващи дребен и междинен бизнес у нас, можете да ни ги изпратите на имейл (в Subject/Тема напишете „ Малък бизнес, огромен триумф “).
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР