Те са излезли със съвместно изявление, в което се казва,

...
Те са излезли със съвместно изявление, в което се казва,
Коментари Харесай

9 страни от ЕС отказаха да подкрепят реформи на пазара на електроенергия

Те са излезли със взаимно изказване, в което се споделя, че " не могат да поддържат никакви ограничения, които опонират на вътрешния пазар на газ и електрическа енергия ". Това изказване е подписано от Австрия, Германия, Дания, Естония, Финландия, Ирландия, Люксембург, Латвия и Нидерландия.

" Тъй като световните аргументи доведоха до повишение на цените на силата, би трябвало да бъдем доста деликатни, преди да се намесваме в устройството на вътрешните енергийни пазари ", цитира организацията думите на страните.

Вместо такива промени в взаимен апел, страните приканват Брюксел да предприеме повече ограничения за икономисване на сила и за реализиране на задачата за 15-процентно консолидиране на пазара на електрическа енергия в Европейски Съюз до 2030 година

От средата на септември цената на газа на европейските спот пазари остава непрекъснато над 1000 евро за 1000 куб. м, което е невиждано за Европейски Съюз. Европейската комисия пресмята, че годишните сметки за сила на европейските жители в някои страни към този момент са нарастнали с 500-600 евро, което надвишава опциите на цели групи от популацията да ги заплащат, предава БГНЕС.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР