Те са братя и успяват – какво по-хубаво от това,

...
Те са братя и успяват – какво по-хубаво от това,
Коментари Харесай

Топ 10 на звездните братя в България

Те са братя и съумяват – какво по-хубаво от това, още повече, когато приказваме за тандеми в родния шоубизнес. На тях е отдадена и класацията ни в този брой. Оказва се, че обратно на логиката, че с близки бизнес не се прави, имаме такива неопровержими образци в поддръжка на противоположното, от които безусловно свят ще ви се завие. В хубавия смисъл на думата, несъмнено!

 1. Маги и Джуди Халваджиян Маги и Джуди Халваджиян са един от най-успешните приятелски тандеми в родния шоубизнес. Двамата не просто схващат от телевизия, само че и знаят по какъв начин да усетят пулса на времето по този начин, че да създадат от концепциите си сполучливи и рейтингови артикули. Правят го от години и със забележителен размах. Маги управлява „ Глобал филмс”, която основава десетки тв формати, измежду които са „ Като две капки вода”, „ Х Фактор”, „ Пееш или лъжеш”, в минали години и „ България търси талант”, „ Пълна промяна”, „ Великолепната шесторка”, „ Страх” и „ И аз го мога”. А Джуди управлява „ Глобал фрейм”, която прави „ Господари на ефира”. Нейни са още „ Имаш поща” и „ Пълна лудница”. Най-новата компания в групата е „ Оупън фреймс”, която се занимава с интернационалните кино планове и към този момент има зад тила си три снимани кино лентата. Снима още два, както и сериал, които са напълно предопределени за интернационалния пазар. „ Когато едно семейство е крепко, построено върху избран вид взаимоотношения – обич, честност и почтеност, тогава има триумф. Никой при нас не гледа в купичката на другия, само че всеки гледа да си свърши работата”, споделя Маги Халваджиян, а брат му Джуди изцяло споделя мнението му.

 2. Кирил и Георги Домусчиеви Кирил и Георги Домусчиеви също са един супер сполучлив приятелски тандем. Чухме за тях най-много около сполучливия футболен тим „ Лудогорец”, който е първенец на България от последните към този момент седем години.
След измененията през 1990-та братята учредяват и няколко сдружения, занимаващи се с произвеждане и търговия на разнообразни промишлени артикули – дрехи и обувки. През 1996-та Кирил основава и приватизационен фонд „ Напредък Холдинг” АД, посредством който придобива акции в редица сдружения в България, които развиват действия в разнообразни сфери на промишлеността. През 1999-та Кирил и Георги започват и личен фармацевтичен бизнес. Кирил учредява „ Хювефарма” ЕООД, посредством която през 2000 година приватизира общественото сдружение „ Биовет” АД – притежател на цех за произвеждане на ветеринарни артикули в Пещера. Днес компанията има лични фабрики в България, Съединени американски щати и Италия. През 2003-та братя Домусчиеви учредяват и „ Адванс Пропъртис” ООД, в което всеки от тях има по 50% от капитала.
Заради приноса му за развиването на Българската промишленост през 2014-та Кирил Домусчиев е определен за ръководител на Управителния съвет на КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България).

 3. Кубрат и Тервел Пулеви Кубрат и Тервел Пулеви са най-известните български боксьори. А желанието им да популяризират България се ражда в тях още от детството. Кубрат стартира боксовата си кариера, когато е 13-годишен в школата на ЦСКА. Преди да стартира да тренира бокс, е упражнявал 1 година футбол. Състезава се в категорията на най-тежките – над 91 кг. През ’98-ма е притеглен в националния тим на България, след серия от оценки от детски и младежки надпревари. През 2002-ра печели първото си огромно отличие – купа „ Странджа”. Следват доста медали от европейски и международни шампионати, както и от летни олимпийски игри. Кобрата е притежател и на Интернационалната купа на IBF в тежка категория (2011-та). През 2012-та става европейски първенец в тежка категория, а от 2009-та е в професионалния бокс.
Тервел Пулев се занимава с бокс от 1994 година. Увлича го татко му Венко Пулев. Тервел се състезава за разнообразни клубове, като първият клуб, в който стартира кариерата си, е БК ЦСКА. Впоследствие минава в Боксов клуб НСА, състезава се и за „ Академик”, „ Национал-София” и БК „ Левски”. Също като брат си Кубрат и Тервел е нееднократен републикански първенец при юношите и мъжете. През 1998-ма е извикан за пръв път за европейското състезание за юноши младша възраст в Юрмала, Латвия. През боксовата си кариера е номиниран и награждаван неведнъж в разнообразни именити ранглисти. Участник е на 4 европейски и 2 международни шампионати за мъже и на международно и европейско състезание за юноши. Европейски вицешампион от шампионата в Москва (2010-та). Носител на златни медали от редица интернационалните шампионати. Освен със извоювани медали, нерядко Тервел донася и купи за най-техничен играч от интернационалните шампионати, в които се състезава.

 4. Красимир и Веселин Ранкови Красимир и Веселин Ранкови са доста сполучлив актьорски тандем. И макар пристрастеността към киното, двамата потвърждават, че умеят да се оправят не по-малко дейно и в бизнеса. Доц. Веселин Ранков е един от запаметяващите се родни артисти с функции и в киното, и в театъра, и в дублажа. Най-известен е с озвучаването на Рене Артоа, Капитан Ханс Гееринг, Капитан Алберто Берторели, Хер Ото Флик и Гавин Феърфакс в сериала „ Ало, ало!”. Завършва „ Актьорско майсторство за трагичен театър” в НАТФИЗ (1983-та), същата година стартира и работа в Драматичния спектакъл „ Иван Димов” в Хасково. Година по-късно и в спектакъл „ Българска армия”. През 1990-та става доцент в НАТФИЗ, а от 2002-ра стартира да управлява собствен клас по актьорско майсторство в Академията. Участвал е в сериалите „ Дунав мост”, „ Клиника на третия етаж”, „ Забранена любов”, „ Откраднат живот” и други. През 2005-та преподава театрално държание на участниците в „ Стар Академи”. Той е и един от създателите на „ Артистаутор”. Собственик на фризьорски салон „ Ранкузи”. От години е водещ и на премиите „ Аскеер” на спектакъл „ Българска армия”.
Брат му Краси Ранков е не по-малко прочут български артист и режисьор. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ, след което и постановка. Играе в разнообразни театри в страната, само че най-дълго в Сатиричния спектакъл. Сред пиесите, които режисира, са „ Завинаги и още един ден”, „ Двубой”, „ Хайде да вършим секс”, „ Детектор на лъжата”, „ Игра на мъж и жена”, „ Боряна”, „ Изстрели по никое време”. Участва в български и непознати филми. Най-успешното му преобразяване е в охранителя Антон Ставрев в сериала „ Стъклен дом”. През 2013-та става водещ на,,Денсинг старс”.

 5. Захари и Явор Бахарови Захари и Явор Бахарови са следващият сполучлив приятелски тандем. Двамата са артисти, а Захари и много сполучлив ефирен водещ. С актьорство стартира да се занимава инцидентно в гимназията, а през 1998-ма е признат в НАТФИЗ. Захари играе интензивно в театъра, както и в български и задгранични кинопродукции, а първата си роля на професионална сцена извършва в „ Ромео и Жулиета” от Шекспир. От 2003-та е в трупата на Народния спектакъл „ Иван Вазов”. Носител е на „ Аскеер” (2006-та), получава и „ Икар” на Съюза на артистите в България (2007-ма). Първата му основна роля в киното е в „ Дзифт” на режисьора Явор Гърдев. Сред последните филми с негово присъединяване са „ Стъклената река”, „ Love.net” и ролята на гангстера Иво Андонов в „ Под прикритие”.
Брат му Явор Бахаров също е сполучлив български артист. Има функции в театъра, киното и малкия екран. Завършва актьорско майсторство за трагичен спектакъл в НАТФИЗ. По-известен го прави ролята на Хари в сериала „ Стъклен дом”. През 2018-та печели „ Икар” за най-хубав поддържащ артист за ролята в спектакъла „ Редки тъпанари” по кино лентата „ Неизвестни извършители” от Марио Моничели, приспособен от Теди Москов и Симон Шварц.

 6. Дарин и Деян Ангелови Дарин и Деян Ангелови са близнаци. И освен това – двамата са трето потомство артисти. Дарин приключва НАТФИЗ, като първата година учи пантомима, а по-късно дружно с брат си Деян се реалокират в класа на проф. Стефан Данаилов, където учат актьорство за трагичен спектакъл. Още като студент Дарин взе участие в „ Пинокио” на Младежки спектакъл. Първата му роля е в „ Кралят елен”, а след завършването си е назначен в Младежки спектакъл „ Николай Бинев”, където играе и до през днешния ден. Участва и в представления на Народен спектакъл „ Иван Вазов”. Снима се във филми, реклами и музикални клипове. За малко е и модел на мъжките дрехи. Бил е и водещ на предаването Galileo по TV7. През 2005-та печели „ Аскеер”, както и още доста други награди.
Също като брат си и Деян Ангелов още от студент стартира да играе в театрални постановки на Народен спектакъл „ Иван Вазов”, само че понастоящем е артист в Младежкия спектакъл „ Николай Бинев”. Понякога се занимава със синхронен дублаж на филми и сериали. А с озвучаване стартира да се занимава през 2003-та, като една от първите му функции е на Макс в „ Клуб Маус”.Един от първите филми – „ Спирит”. Заедно с брат си озвучават опосумите Краш и Еди в поредицата „ Ледена епоха”, а също и Валиант в „ Храбрият гълъб”, Коди във „ Всички на сърф” и Джак Скреж в „ Чудната петорка”.

 7. Благовест и Светослав Аргирови Благовест и Светослав Аргирови са емблематично дуо за родната музикална поп сцена. Те също са именити близнаци. Благовест приключва в началото музикално учебно заведение в родния си Пловдив, след което и музикалната академия „ Професор Панчо Владигеров”, където свири на виолончело. През 1981-ва дебютира на младежкия конкурс за занимателна ария дружно с брат си Светослав под името дует „ Вега”. На идната година двамата образуват своята група „ Братя Аргирови”, с която обикалят да пеят по фестивалите в Братислава и Дрезден. През 1999-та Благовест с присъединяване на брат си, Данчо Караджов, Дони, Стефан Вълдобрев и Наско от БТР издава диска „ Благовест и приятели”. Участва и в няколко игрални кино лентата. В последните години той е предан съвсем напълно на строителната си компания.
Светослав също приключва в началото музикално учебно заведение в Пловдив, по-късно и музикалната академия „ Професор Панчо Владигеров”, само че свири на пиано. Също като брат си е взел участие в няколко игрални кино лентата, а в края на 90-те издава и първия си независим максисингъл „ Без заглавие”, в който употребява музика от операта на Джоакино Росини „ Отело”.

 8. Динко и Йордан Диневи Братя Диневи са въплъщение на сполучлив строителен бизнес. Те строят освен хотели, само че и цели курортни комплекси. Благодарение на тях „ Свети Влас” се трансформира от на ниска цена център за къмпингов туризъм в един от най-модерните курорти в България.
Йордан Динев е един от притежателите на най-голямото яхтено пристанище у нас – „ Марина Диневи” в Свети Влас. Собственик е и на „ Диневи Груп”, което сплотява близо 51 сдружения, които се занимават с хетерогенен бизнес и е една от дребното български компании, които попадат в обсега на публичното внимание, освен със своята бизнес активност, само че и със спомоществователството си. През 2007 година „ Диневи” приключват построяването на православен храм в „ Свети Влас”. На негово място от ІІІ до ХVІІ век е съществувал едноименен манастир, който е бил опустошен от турците през ХVІІ век. Храмът е отдаден на „ Св. свещеномъченик Власий”, свещеник Севастийски, живял в региона Кападокия, днешна Турция. През 2004-та дружно с по-големия си брат Динко основават Фондация „ Българска памет – братя Диневи”, която се занимава главно с запазване на българското историческо завещание, със основаване на нови монументи, отразяващи героичното минало на народа ни. Йордан Динев има и един от петте създадени в света автомобила Hennesy Venom GT с би-турбо мотор от Chevrolet-LS V-8 над 1200 конски сили.

 9. Братя Мангасариян Братя Мангасариян в действителност са комедийна музикална група от професионални артисти от близкото минало. Това са Зюмбюл (Силвестър Силвестров), Кулю (Владислав Петров) и Среброто (Александър Сано). Изявяваха се в жанр, който сами измислиха – манга хип-хоп или комбинация от хип-хоп, пънк и етно детайли с иронични текстове. Познати на необятната аудитория от 2005-та година, те са създатели и на музиката и на текстовете на песните си. Хитовете „ Бай Мангау” (първият им огромен успех), „ Въф кубъ”, „ Тер'о рер'о”, „ М.С.К.”, „ Ромео и Юлия” и „ Космоса Ми”, оглавяват първите места на националните ранглисти. Участват в рекламни акции и са рекламни лица на разнообразни артикули. Един от най-успешните рекламни клипове, изработен в България (Глобул), е напълно тяхно дело.
Под шеговития звук, текстовете на песните на групата, както и медийните ѝ изяви съставляват сериозен сериозен разбор на настоящата културна и обществено-политическа обстановка в България. Независимо, че боравят с гротеска, цитати от поп културата и комични етюди, Братя Мангасариян съумяват да удържат текстовете си изчистени от вулгаризми и банални включвания на груба улична тирада. Както и музиката им, те са адресирани по едно и също време до най-популярната и младежка аудитория, само че също по този начин и до рефлексивни фенове, които се забавляват с имитацията на масмедийните клишета. Братя Мангасариян могат да бъдат съпоставени като културен феномен с виртуалния воин Борат, преобразяване на комика Саша Барон Коен. През 2015-та още веднъж се завръщат на родната сцена, създавайки комедийното шоу „ За вредата от образованието, културата и изкуството”, което се играе по клубните подиуми в страната с огромен триумф.

 10. Фики Стораро и Емрах Фики и Емрах Стораро сигурно демонстрират образно, че крушата не пада по-далече от дървото. Първо Фики сподели, че е наследил гения на именития си татко Тони Стораро, а неотдавна това потвърждава самоуверено и по-малкият му брат Емрах, който към момента учи в гимназията. Той се оказа самообразован гений, тъй като за разлика от Фики, който е приключил музикално учебно заведение, Емрах не е посещавал никакви уроци по пеене. Запознати дори настояват, че Емрах е даже по-добър артист от брат си и идеално извършва балади. За Фики към този момент знаем, че от дребен демонстрира интерес към музиката, също така е измежду петимата българи, определени за над 110-членния интернационален хор „ Гласове на младежката музика”, който взе участие в програмата по откриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012-та. Емрах също самоуверено върви по стъпките на по-големия си брат, въпреки татко му към момента да го следи зорко дали е добър в учебно заведение, тъй като за популярност и музикална кариера след това ще има задоволително време.

Подготви Анелия ПОПОВА
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР