Те са агенти на чужди сили, хора, които изпълняват заповеди,

...
Те са агенти на чужди сили, хора, които изпълняват заповеди,
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Прага срещу политиката на правителството и военната помощ за Украйна

" Те са сътрудници на непознати сили, хора, които извършват заповеди, елементарни марионетки. А аз към този момент не желая марионетъчно държавно управление ", посочи водачът на опозиционното придвижване " Право, почит, експертиза " Индрих Райхъл.

Хиляди поддръжници на проруска опозиционна групировка се събраха през вчерашния ден в Прага на митинг против политиката на прозападното чешко държавно управление, съобщи Ройтерс.

Демонстрантите показаха недоволството си от икономическата политика на държавното управление и от даването на военна помощ на Украйна.

Протестът бе призован от придвижването " Право, почит, експертиза ", което не е показано в чешкия парламент и което се придържа към националистическа, проруска и антизападна линия.

Чешката новинарска организация ЧТК заяви, че в протестната демонстрация са се присъединили към 10 хиляди души.

" Днес направихме още една стъпка към това да се избавим от държавното управление на (премиера Петър) Фиала ", сподели водачът на опозиционното придвижване Индрих Райхъл на Вацлавския площад в чешката столица.

" Те са сътрудници на непознати сили, хора, които извършват заповеди, елементарни марионетки. А аз към този момент не желая марионетъчно държавно управление ", посочи Райхъл.

Индрих Райхъл е последовател на политиките на унгарския министър председател Виктор Орбан и приканва за съюз на страните от Централна Европа, който да се опълчи на Брюксел, отбелязва Ройтерс.

Освен това Райхъл показва поддръжка за някогашния министър председател на Словакия Роберт Фицо, който възприе антизападна линия преди предварителните парламентарни избори в Словакия на 30 септември. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР