Те публикуваха на фейсбук страниците си кратки коментари в защита

...
Те публикуваха на фейсбук страниците си кратки коментари в защита
Коментари Харесай

Емблематични фигури застанаха в защита на кмета Фандъкова

Те разгласиха на фейсбук страниците си къси мнения в отбрана на Фандъкова, защото виждат София в развиване и радикално друга в положителния смисъл от преди години.

Оперната прима Райна Кабаиванска написа на своята фейсбук страница, че е признателна на Йорданка Фандъкова за развиването на културата в интервал на световна рецесия.

„ Благодарна съм на кмета на София госпожа Фандъкова, тъй като виждам, че има развиване на културата в един интервал на световна рецесия и в интервал, когато доста малко страни вършат нещо за изкуството. Културата за човечеството е най-важното и българската традиция би трябвало да бъде показана.

Поздравявам Йорданка Фандъкова за работата й като кмет на София и й поисквам да продължи развиването на града.”, декларира Кабаиванска.

Тя отбелязва, че стипендия от Столична община за 2017 година, е спечелила младата и надарена оперна певица Александрина Михайлова, която е едвам на 19 години. Днес от 13:00 часа Българска национална телевизия излъчи Галаконцерта на XVII интернационален майсторския клас, проведен от Нов български университет, който се управлява от оперната прима.

Популярният български волейболист Владо Николов също показва гражданската си позиция, отбелязвайки подобряването на инфраструктурата на столицата ни:

"Като човек, който дълги години работи в чужбина, при всяко връщане в София виждах новите неща които се вършат и какъв брой по-хубав стана нашият град. Безспорни са разширението на метрото, пешеходната зона на Витошка, ремонта на всички съществени булеварди, строителството на околовръстното, северната дъга, обновяването на спортните салони в учебните заведения и построяването на детски градини.

Често споделяме, че "тревата на съседа постоянно е по- зелена ", само че в случай че единствено си спомним какво беше в София преди 10 години и какво е в този момент, ще можем в действителност да забележим разликите.

За мен персонално Йорданка Фандъкова е най-хубавият кмет от Иван Иванов насам и ще е хубаво да я оценим преди да сме я изгубили ", декларира Владо Николов.

Известната естрадна певица Ирина Флорин декларира, че въпреки и да не познава персонално Йорданка Фандъкова, изпитва почит към нея. Ето какво написа Ирина Флорин на фейсбук страницата си:

"Рядко се включвам със статуси, че даже не помня последния по какъв мотив е бил.. и това е тъй като моята работа ме занимава повече от всичко. Да си под светлината на прожекторите е доста красиво, зашеметяващо, само че и прекомерно отговорно. Но не за мен ще приказвам, а за нашия кмет - Йорданка Фандъкова. И знаете ли за какво? Заради натрапчиво подстрекателство, което дочувам от някои групи напоследък.

Не я познавам персонално и в никакъв случай не съм я виждала онлайн. Имам почитание и почит към нея, просто като жена и поради професионалния ѝ издръжливост. София се трансформира и модернизира пред очите ни. Да отхвърлят могат единствено тези, които не я помнят преди 7-8 години. Фандъкова е в сърцето на смяната. Тя ръководи безрезервно и грижовно. Точно както го прави една жена и майка. Изключително самоуверен и тънък, ненатрапващ се човек, който мина през тежки персонални тествания, и нямаше и да разберем, тъй като не се отразиха на темпото ѝ на работа. Може ли да се отхвърли, че нашия град е по-чист, по-уютен, забавен, цялостен с туристи, и че е залят от културниh афиши, подкрепяни от Столична община ", разяснява Ирина Флорин.

Директорът на ДСК банкерката Виолина Маринова също обръща внимание на това, че София наподобява друго от преди години и дефинира Фандъкова като кмет за образец:

"Кмет за образец! Скромна без да обявява компликациите! Трябва да признаем, че градът наподобява друго! Разбира се има компликации, само че би трябвало да имаме самообладание с цел да забележим измененията! "

Артистът и управител на Derida Dance Center Атанас Маев е засегнат, че не се гледа градивно, а по-скоро на правилото "огън и пепел ". Ето какво споделя той във фейсбука си:
"Рядко разясня политика, само че ме е гняв, когато българският е стадният принцип и не търсим прогресивното, не развиваме в себе си анализаторското, не гледаме партньорски, а назад на това- използваме принадлежности, които носят огън и пепел!

Предвид, че съм представител на организация, която няма политически и институционални зависимости, не съм пестял в никакъв случай рецензия, която да има конструктивен детайл (като да вземем за пример публикация в "Дневник " през 2013, в която излагаме проблематика към СПК), само че и не можем да пренебрегваме и достиженията, които никой кмет до в този момент преди Фандъкова не е реализирал. Освен измененията, които са очевадни
, то в областта на културата (в която имам компетенция), са в развой основаването на два плана за центрове за модерно изкуство: "Топлоцентрала " и "Синергия: ОКИ Средец ", които да са спомагателен инструментариум, както и случването на огромни интернационалните срещи на мрежи/платформи (IETM, Aerowaves, Адвокати на Танца) и препознаване капацитета на културните оператори и изискванията, които може да предложим като равноправни сътрудници.

И още нещо: не може без рецензия, само че когато тя стане "навик " и не е градивна, ситуацията е зле както за протестиращите, по този начин и за тези, против които се стачкува, а крайният резултат е маршируване на едно място, до момента в който работещите народи гледат напред и на горе! Отговорността остава за всички нас, дейностите ни и напъните да променим средата, в която живеем! "


Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР